Antena Meniu Search
x

Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii, a primit binecuvântarea Reginei Elisabeta a doua

Eurofob, apărător înfocat al Brexitului şi maestru al gafelor, Boris Johnson, excentricul fost primar al Londrei este noul premier al Marii Britanii.

de Redactia Observator

la 25.07.2019, 11:04

Vezi și

Eurofob, apărător înfocat al Brexitului şi maestru al gafelor, Boris Johnson, excentricul fost primar al Londrei este noul premier al Marii Britanii. BoJo, aşa cum îi spun britanicii, a primit binecuvântarea Reginei Elisabeta a doua, dar drumul spre Palatul Buckingham nu a fost lipsit de incidente.

Un grup de ecologişti a blocat, pentru câteva minute, coloana oficială. Boris Johnson a ajuns, totuşi, cu bine la palat şi apoi la reşedinţa sa oficială din Downing Street, unde a rostit primul discurs ca prim-ministru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Îndată ce regina i-a încredinţat, oficial, formarea noului guvern, Boris Johnson a mers în Downing Street. Aici îl aşteptau colaboratorii, dar şi iubita sa. Deocamdată nu se ştie dacă aceasta va locui, împreună cu el, în reşedinţa oficială.

La 55 de ani, Boris Johnson este un om al extremelor. Fost jurnalist, educat la Oxford şi Eton, are capacitatea de a schimba orice eveniment negativ într-unul pozitiv.

Gesturile şi declaraţiile controversate, dar şi alegerea de a cosmetiza, uneori, adevărul, i-au adus, însă, mari probleme.

A fost dat afară de la prima sa slujbă pentru că a inventat o declaraţie şi a fost anchetat pentru că a avansat o cifră exagerată ca să justifice Brexitul. 

Hotărât să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană până la 31 octombrie, cu sau fără acord, Boris Johnson a avut mereu numai cuvinte de laudă pentru muncitorii români din Regat.

Iar în primul discurs de la Downing Street s-a adresat şi milioanelor de cetăţeni ai Uniunii Europene, stabiliţi în Regat.

Speriaţi de Brexit, 125 de mii de români au cerut rezidență permanentă în Marea Britanie, până la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii, a primit binecuvântarea Reginei Elisabeta a doua