Antena Meniu Search
x

"Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu racheta ar dura doar un minut". Fostul premier britanic dezvăluie că Putin l-a amenințat. Reacția Kremlinului

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat cu moartea, la începutul lunii februarie 2022, înainte de invadarea Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 14:17

"Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu racheta ar dura doar un minut". Fostul premier britanic dezvăluie că Putin l-a amenințat cu moartea
"Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu racheta ar dura doar un minut". Fostul premier britanic dezvăluie că Putin l-a amenințat cu moartea - Profimedia Images

Într-un documentar în trei părţi, difuzat pe postul BBC 2, Boris Johnson a povestit convorbirea telefonică "foarte lungă şi extraordinară" cu preşedintele rus după vizita sa la Kiev, la începutul lunii februarie.

La acel moment, Vladimir Putin continua să susţină că nu are nicio intenţie să invadeze Ucraina, în pofida afluxului masiv de soldaţi ruşi în regiunile de graniţă. Boris Johnson spune că l-a avertizat pe preşedintele rus în legătură cu sancţiunile dure pe care le-ar adopta occidentalii dacă liderul de la Kremlin s-ar angaja pe calea războiului.

"El a replicat: Boris, spui că Ucraina nu va intra în NATO în curând. (..) Ce vrei să spui prin "nu curând?", povesteşte Boris Johnson. "Ei bine, ea nu va intra în NATO în viitorul apropiat, ştiţi foarte bine asta", a răspuns fostul lider britanic, un susţinător al ucrainenilor.

Boris Johnson, amenințat cu moartea

Pe acelaşi subiect

"La un moment dat, m-a ameninţat cumva şi a spus: Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut sau ceva de genul acesta", a continuat Boris Johnson.

"Din tonul foarte relaxat adoptat şi detaşarea pe care părea să o aibă, cred se juca cu încercările mele de a-l face să negocieze", a adăugat fostul lider britanic, care a părăsit Downing Street la începutul lunii septembrie, după o serie de scandaluri.

În acelaşi documentar, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski povesteşte cum s-a înfuriat pe atitudinea occidentalilor de atunci: "Dacă ştiţi că mâine Rusia va invada Ucraina, de ce nu îmi daţi astăzi suficient pentru a-l opri? Dacă nu puteţi, atunci opriţi-l voi". 

Reacția Kremlinului

Kremlinul a declarat luni că fostul premier britanic Boris Johnson minte atunci când afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin l-a ameninţat cu un atac cu rachete în timpul unei convorbiri telefonice înaintea invadării Ucrainei, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ceea ce a spus Boris Johnson nu este adevărul, ci ''mai precis este o minciună''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu racheta ar dura doar un minut". Fostul premier britanic dezvăluie că Putin l-a amenințat. Reacția Kremlinului