Antena Meniu Search
x

Brit Awards 2021. Taylor Swift a scris istorie, fiind prima femeie și primul artist non-britanic care a primit prestigiosul trofeu

Dublă premieră la Brit Awards. Taylor Swift scrie istorie şi devine prima femeie recompensată cu trofeul Global Icon. Vedeta devine totodată şi primul artist non-britanic care primeşte prestigiosul trofeu. Doar trei cântăreţi au mai primit distincţia în cei 43 de ani de existenţă a premiilor: David Bowie, Elton John şi Robbie Williams.

de Redactia Observator

la 11.05.2021, 09:27

Vezi și
  • Dublă premieră la Brit Awards. Artista Taylor Swift a scris istorie

Cântăreaţa americană Taylor Swift a devenit marţi prima femeie care a primit trofeul Global Icon la gala Brit Awards.

Ea a devenit şi primul artist din afara Marii Britanii care a fost recompensat cu această distincţie, pe care Brit Awards o caracterizează drept cea mai importantă a sa. Până acum, trofeul a fost acordat cântăreţilor şi compozitorilor Elton John (2014), David Bowie (2016) şi Robbie Williams (2017).

Trofeul este acordat în semn de „recunoaştere a impactului imens asupra muzicii lumii, a repertoriului incredibil şi a realizărilor până în prezent”, citează Billboard.

Taylor Swift a fost nominalizată la categoria „International Female Solo Artist”, la care s-a mai impus în 2015. Artista a concurat cu Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B şi Miley Cyrus. Trofeul Brit din 2015 este şi singurul pe care Swift l-a câştigat, din cele şase nominalizări primite în total.

Cântăreaţa americană a stabilit mai multe recorduri în topurile britanice, la fel cum a făcut-o în SUA şi în alte pieţe din lume. Este singura artistă din secolul 21 care are şapte albume de studio clasate pe primul loc în topul britanic al albumelor.

Official Charts Company a anunţat şi că Swift, cu o carieră de 15 ani, este cel mai bine vândut artist în Marea Britanie în 2021.

Cât priveşte single-urile, Swift a avut 17 piese în top 10 în topul Official U.K. Singles, însă doar unul s-a aflat pe prima poziţie - „Look What You Made Me Do” (2017).

Actorul Jack Whitehall a fost gazda ceremoniei, pentru al patrulea an consecutiv. Gala a avut loc pe arena O2 din Londra, în faţa unui public format din 4.000 de persoane, o cincime din capacitatea sălii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Brit Awards 2021. Taylor Swift a scris istorie, fiind prima femeie și primul artist non-britanic care a primit prestigiosul trofeu