Antena Meniu Search
x

Britanicii au celebrat cu bere redeschiderea pub-urilor și au uitat de orice regulă de prevenție

Pandemia a devenit istorie în Marea Brianie odată cu redeschiderea puburilor. După 3 luni de izolare, "super sâmbătă" a fost celebrată cu petreceri uriaşe şi cu peste 15 milioane de halbe de bere.

de Simona Moloiu

la 05.07.2020, 22:31

Vezi și
  • Din cauza consumului de alcool au fost și scandaluri.
  • În Marea Britanie s-au înregistrat peste 44 de mii de decese de coronavirus.

Super sâmbăta a scos în oraş sute de mii de oameni în Marea Britanie. Berea s-a epuizat rapid, iar în puburi şi în faţa lor, n-a fost loc să arunci un ac. Clienţii au fost serviţi pe trotuare şi în parcări, iar distracţia nu s-a oprit până în zori. Numai că "super sâmbătă" s-a transformat rapid în "marea dezordine", semn că vehile obiceiuri nu au fost date uitării în izolare. După câteva halbe de bere, petrecăreţii au uitat de orice restricţie sau s-au luat la bătaie în stradă.

Din cauza scandalagiilor, mai multe localuri au închis mai devreme.

”Oamenii ar trebuie să iasă, să bea ceva, poate să meargă la un restaurant, (apoi, n.r.) acasă. Nu este despre a exagera, despre a petrece toată noaptea. Trebuie să existe un echilibru”, spune un britanic.

Înainte de a anunţa marea relaxare, premierul le-a cerut oamenilor să fie precauţi şi să nu îi dezamăgească pe cei care încă luptă cu virusul. Numai că nici măcar tatăl său nu l-a ascultat. Stanley Johnson a încălcat restricţiile de călătorie şi a plecat în Grecia, cu o escală prin Bulgaria. 

Stanley Johnson, tatăl lui Boris Johnson: Nu ştiu care a fost reacţia britanicilor, am venit aici pentru un moment de linişte, să amenajez casa.

Epidemiologii şi britanicii care nu au ieşit în puburi şi nici nu s-au grăbit să plece în vacanţă, nu văd cu ochi buni această relaxare. Spun că este reţeta perfectă pentru apariţia a noi focare, tocmai când Regatul părea că a trecut de ce e mai rău.

Peste 44.000 de oameni au murit până acum răpuşi de coronavirus în Marea Brtianie. În ziua marii relaxări, în memoria lor a fost aprinsă o candelă în faţa sediului guvernului din Downing Street 10. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Britanicii au celebrat cu bere redeschiderea pub-urilor și au uitat de orice regulă de prevenție