Antena Meniu Search
x

Video Britanicii au început "Exodul": două milioane de oameni pleacă în vacanţă în străinătate. Cozi uriaşe în vămi şi aeroporturi

Zile de coşmar pe străzile şi aeroporturile din Marea Britanie. Două milioane de britanici pleacă în vacanţă în străinătate în acest weekend, cel mai mare număr din ultimii patru ani. Drumul spre relaxare a început însă cu cozi imense la Londra, în Manchester sau la Dover, acolo unde coada la controlul actelor a durat chiar şi două ore.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 21:06

Vezi și

Încă de la primele ore ale dimineţii, mii de britanici s-au urcat în maşini cu destinaţia Europa. Drumul s-a împotmolit însă la Dover, unde s-au format cozi kilometrice, pe nouă benzi de circulaţie. Orele de vârf au fost între şase şi 10 dimineaţa. Şoferii au avut de aşteptat două pentru a urca în feriboturi.

Simon Clarder, jurnalist The Independent: Motivul pentru asta este că, atunci când am votat în mod democratic să părăsim Uniunea Europeană, am spus că vrem ca paşapoartele noastre să fie verificate şi ştampilate de către Poliţia de Frontieră Franceză.

Ministerul de Externe a avertizat că 250.000 de britanici riscă să fie respinşi de alte ţări

Situaţia s-a repetat şi pe marile aeroporturi. În Manchester erau aşteptaţi 200 de mii de pasageri. La Londra, pe Gatwick şi Heathrow, cozile s-au întins pe sute de metri. Ministerul de Externe a avertizat însă că 250.000 de britanici riscă să fie respinşi de alte ţări. Asta pentru că unele paşapoarte au o vechime mai mare de 10 ani, în timp ce altele au valabilitate mai mică de trei luni. Toţi călătorii au fost rugaţi să verifice cu atenţie detaliile.

Adam Jones, şef operaţiuni cu Pasageri Aeroportul Gatwick: Dacă aveţi nevoie de asistenţă de specialitate, vă rugăm să anunţaţi compania aeriană din timp, să vă putem acorda cele mai bune servicii. Și vă rugăm să plecaţi din timp spre aeroport, să vă faceţi check-inul, ca să vă trimitem în vacanţă cât mai repede şi mai eficient cu putinţă.

Poliţiştii se aşteaptă la cel mai aglomerat weekend al anului pe autostrăzi, mai exact la 12 milioane de călătorii cu maşina. De parcă nu era destul, un sindicat feroviar este în grevă de aproape două săptămâni, ceea ce a dus la anularea a mii de trenuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Britanicii au început "Exodul": două milioane de oameni pleacă în vacanţă în străinătate. Cozi uriaşe în vămi şi aeroporturi