Antena Meniu Search
x

Video Britanicii de peste 50 de ani vor fi vaccinaţi cu o a treia doză anti-COVID până la iarnă. Schemele pentru supra-rapel

Britanicii cu vârste peste 50 de ani vor fi vaccinaţi cu o a treia doză anti-COVID până la iarnă. Decizia a fost luată de autorităţile din Regatul Unit pentru a proteja bătrânii de noile tulpine. 

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 17:24

Sunt în calcul două scheme de vaccinare. Prima prevede ca oamenilor să le fie administrat un ser special modificat care să protejeze de aceste noi mutaţii, în timp ce în al doilea caz ar urma să fie administrată o doză din serurile deja autorizate: Pfizer, AstraZeneca sau Moderna.  În afară de această a treia doză de ser anti COVID, se ia în calcul şi administrarea vaccinului anti-gripal. Marea Britanie a vaccinat 35 de milioane cu cel puţin o doză la acest moment, peste jumătate din populaţie. 

Marea Britanie are o populaţie de 67 de milioane de locuitori și a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze de ser cu opt producători de vaccinuri anti-COVID. Unele dintre aceste seruri se află încă în etapa de dezvoltare.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în virtutea unui contract care va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin înainte de campania din toamna acestui an ce prevede administrarea dozei de "supra-rapel".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Britanicii de peste 50 de ani vor fi vaccinaţi cu o a treia doză anti-COVID până la iarnă. Schemele pentru supra-rapel