Antena Meniu Search
x

Video Britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina

Potrivit unui program guvernamental, britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina, anunţă BBC.

De Redactia Observator la 13.03.2022, 11:53
Copii refugiaţi din Ucraina, în tren
Britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina - Profimedia

Programul guvernamental "Locuinţe pentru Ucraina", care urmează să fie lansat luni, solicită oamenilor să ofere o cameră liberă sau o proprietate nelocuită unui refugiat, pentru o perioadă de cel puţin şase luni. Însă Consiliul pentru Refugiaţi şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nivelul spirjinului disponibil pentru cei care vin în Marea Britanie. Laburiştii acuză că sunt multe întrebări fără răspuns şi că Guvernul se mişcă lent în contextul acestei crize.

Peste 2 milioane de oameni au părăsit Ucraina ca urmare a invaziei ruse în ceea ce ONU a numit cea mai mare criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial. Până în prezent, doar 1.000 de refugiaţi au primit vize pentru Marea Britanie şi au putut solicita vize doar cei cu membri ai familiei în această ţară.

Românii, val de solicitări pentru eliberarea de paşapoarte 

Programul la paşapoarte intră în prelungiri. Din cauza numărului mare de cereri pentru reînnoirea documentelor, birourile de paşapoarte sunt deschise şi în weekend. Inclusiv săptămâna viitoare, de luni până vineri, programul va fi prelungit cu încă 4 ore. Oamenii spun că e mai bine să fie pregătiţi pentru orice. Cu programare sau fără, oamenii au stat şi astăzi la coadă pentru a depune cererile pentru eliberarea unui nou paşaport. În cele 8 ore de activitate, birourile de paşapoarte din Capitală au primit peste 1.500 de cereri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina