Antena Meniu Search
x

Cadavrele soldaților ruși sunt încărcate în trenuri frigorifice pentru a fi trimise în Rusia. FOTO

Cadavrele soldaților ruși, morți în luptele din regiunea Kievului și Cernihiv, au fost recuperate de autoritățile ucrainene și încărcate în trenuri frigorifice, scrie Reuters

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:09

Volodimr Lyamzin, șeful cooperării civil-militare a Ucrainei, a declarat că țara sa acționează în conformitate cu dreptul internațional și este gata să returneze cadavrele Rusiei.

„Conform normelor dreptului internațional umanitar, pe care Ucraina îl respectă cu strictețe, după ce faza activă a conflictului s-a încheiat, părțile trebuie să returneze trupurile militarilor din altă țară. Ucraina este gata să returneze agresorului cadavrele”.

Lyamzin a spus că există mai multe trenuri frigorifice staționate în diferite regiuni din Ucraina, unde erau păstrate cadavrele soldaților ruși. Câteva sute de cadavre erau depozitate deja într-o unitate de la periferia Kievului.

"Într-unul din trenurile frigorifice sunt păstrate câteva sute de cadavre ale ocupanților ruși. Majoritatea au fost aduse din regiunea Kiev, unele din regiunea Cernihiv și din alte regiuni", a spus Lyamzin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cadavrele soldaților ruși sunt încărcate în trenuri frigorifice pentru a fi trimise în Rusia. FOTO