Antena Meniu Search
x

Un câine și-a așteptat trei luni, în holul spitalului, stăpânul răpus de coronavirus

Xiao Bao, un câine de șapte ani, a devenit un adevărat erou în China, după ce s-a aflat că și-a așteptat trei luni, în holul spitalului, stăpânul răpus de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.05.2020, 18:47

Stăpânul câinelui a murit la cinci zile de la internare
Câinele a fost propus pentru adopție - Asia Wire via Mirror Online
  • Stăpânul câinelui a murit la cinci zile de la momentul în care a fost internat în spital.
  • Câinele a fost propus pentru adopție.

Stăpânul lui Xiao Bao a ajuns la Spitalul Taikang, din Wuhan, la sfârșitul lunii februarie, iar pentru că nu a putut rezista fără acesta, Xiao Bao a mers și el la spital, unde și-a așteptat cuminte stăpânul în hol.

Însă, conform Mirror Online, stăpânul lui Xiao Bao a murit la cinci zile de la internare.

Extrem de loial, Xiao Bao a continuat să-și aștepte stăpânul.

Angajații spitalului i-au oferit constant de mâncare, iar Wu Cuifen, proprietarul unui magazin din incinta spitalului, a început să-l îngrijească din 13 aprilie, respectiv din momentul care s-au ridicat restricțiile, iar el s-a întors la magazin.

"L-am remarcat prima dată la mijlocul lunii aprilie, când l-am și botezat Xiao Bao (n.r. - micuța comoară). Mi-au spus că stăpânul lui Xiao Bao, un pensionar, a ajuns la spital cu coronavirus și a murit după câteva zile. Dar Xiao Bao nu știa acest lucru, așa că a continuat să stea în spital și să se uite după stăpân. Nu a părăsit niciodată spitalul. S-a dovedit a fi extrem de emoționant și loial. Am început să-l lase să se cuibărească în magazin și de fiecare dată când veneam dimineața să deschid, Xiao Bao era acolo și mă aștepta", a spus Wu Cuifen.

S-a încercat inclusiv transportarea lui Xiao Bao la mare distanță de spital, însă acesta a găsit drumul înapoi și a continuat să-și aștepte stăpânul.

Totul s-a terminat săptămâna trecută, când, în urma unor plângeri ale pacienților, Xiao Bao a fost cedat reprezentanților Wuhan Small Animal Protection Association. Xiao Bao a fost supus unui control medical, a fost sterilizat și a fost propus pentru adopție.

Pandemia de coronavirus a dus la decesul a 3.869 de locuitori din Wuhan, orașul de unde se consideră că explodat pandemia de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un câine și-a așteptat trei luni, în holul spitalului, stăpânul răpus de coronavirus