Antena Meniu Search
x

Zece mii de cămile vor fi împuşcate, în Australia, pentru că beau multă apă şi emit prea multe gaze

Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate de trăgători profesioniști, din elicoptere, în Australia de Sud, pentru că beau prea multă apă şi emit prea multe gaze, informează presa australiană, care precizează că autorităţile au dat deja undă verde.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.01.2020, 01:02

10.000 de cămile vor fi împuşcate, în Australia
Mii de cămile vor fi împuşcate în Austraila, pentru că beau prea multă apă - Foto Profi Media - Imagine cu caracter ilustrativ

Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate de trăgători profesioniști, din elicoptere, în Australia de Sud, pentru că beau prea multă apă şi emit prea multe gaze, informează presa australiană, care precizează că autorităţile au dat deja undă verde.

Măsura sacrificării cămilelor ar urma să fie pusă în aplicare în zilele următoare. 

Peste zece mii de cămile vor fi împuşcate din elicoptere, în Australia

Trăgători profesionişti vor începe sacrificarea cămilelor de miercuri, în urma unei decizii luate de liderii aborigenilor din ținuturile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY), informează independent.co.uk.

Localnicii s-au plâns că animalele intră în comunități și fac ravagii, în timp ce caută orice sursă de apă disponibilă, inclusiv gospodării și rezervoare de apă locale.

Animalele vor fi sacrificate şi din cauza îngrijorării cu privire la emisiile de gaze cu efect de seră, deoarece animalele emit metan echivalent cu o tonă de dioxid de carbon pe an, se arată într-un raport oficial.

Un purtător de cuvânt al  Departamentului pentru Mediu și Apă din Australia de Sud a declarat că numărul tot mai mare de cămile a cauzat mai multe probleme în regiune.

"Acest lucru a dus la daune semnificative asupra infrastructurii, pericol pentru familii și comunități, limitarea pășunatului în ținuturile APY și probleme critice de bunăstare a animalelor, deoarece unele cămile mor de sete sau se luptă până la moarte pentru a avea acces la apă. În unele cazuri, animalele moarte au contaminat surse importante de apă și situri culturale", a declarat purtătorul de cuvânt  pentru news.com.au.

Operațiunea de control a populației de cămile, estimată la 1,2 milioane în toată țara, este de așteptat să dureze cinci zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zece mii de cămile vor fi împuşcate, în Australia, pentru că beau multă apă şi emit prea multe gaze