Antena Meniu Search
x

Canada îşi retrage militarii din Ucraina, din cauza situației instabile de la granița cu Rusia

Canada a luat decizia de a-și reloca ”temporar” militarii care staționează în Ucraina, din cauza situației din regiune, a anunțat duminică, Anita Anand, ministrul canadian al Apărării. Potrivit unui comunicat oficial, această repoziţionare temporară „de elemente” din contingentul afectat de pregătirea armatei ucrainene „nu înseamnă finalul misiunii” militarilor canadieni, ci permite Canadei să „recentreze eforturile asigurând securitatea membrilor forţelor armate canadiene”. 

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 10:44

Canada îşi retrage militarii din Ucraina, din cauza situației instabile de la granița cu Rusia
Canada îşi retrage militarii din Ucraina, din cauza situației instabile de la granița cu Rusia - Profimedia Images

Ottawa nu a oferit precizări despre numărul de militari concentraţi sau despre locul repoziţionării lor. Se știe însă că aproximativ 200 de militari canadieni sunt desfăşuraţi din 2015 în Ucraina în cadrul misiunii UNIFIER, vizând să contribuie la pregătirea forţelor ucrainene.

„Forţele armate canadiene rămân angajate faţă de poporul ucrainean şi misiunii lor de a creşte capacităţile Forţelor de securitate din Ucraina”, asigură Ottawa, scrie news.ro

Statele Unite au raportat la sfârşitul săptămânii retragerea din Ucraina a 160 de soldaţi care antrenau forţele ucrainene. 

Canada a anunţat sâmbătă închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev şi transferul operaţiunilor sale în biroul temporar din Lvov (vest), din cauza „deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea de trupe ruse la frontieră”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Canada îşi retrage militarii din Ucraina, din cauza situației instabile de la granița cu Rusia