Antena Meniu Search
x

Canada, prima ţară care aprobă vaccinarea anticovid a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani

Canada este prima ţară din lume care aprobă vaccinarea anticovid a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 20:58

Şi preşedintele Statelor Unite ale Americii vrea vaccinarea cât mai rapidă a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani
Canada a avut peste 1,2 milioane de infectări cu noul coronavirus, până acum - Hepta
  • Canada a avut peste 1,2 milioane de infectări cu noul coronavirus până acum.

Autorităţile canadiene au precizat că decizia a fost luată pe baza rezultatelor obţinute în etapa a treia a testelor efectuate pe pacienţi din grupa respectivă de vârstă. Conform BBC, va fi utilizat, în prima fază, vaccin produs de cei de la Pfizer despre care atât autorităţile canadiene, cât şi reprezentanţi ai companiei dau asigurări că este extrem de eficient şi lipsit de pericole semnificative.

Decizia de a aproba vaccinul respectiv la grupa de vârstă 12-15 ani este pentru că în Canada, până acum, s-au înregistrat peste 1,2 milioane de infectări cu noul coronavirus, iar circa 20% dintre aceste infectări s-au înregistrat la persoane care aveau mai puţin de 19 ani.

Chiar dacă riscurile ca un tânăr de sub 19 ani să ajungă la spital sau chiar să moară din cauza infectării cu noul coronavirus este mic, persoanele din grupa respectivă de vârstă poate transmite foarte uşor virusul la persoane mai bătrâne din aceeaşi familie sau din comunitate.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii vrea şi el vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani

Deşi specialiştii Pfizer anunţau, în martie, că rezultatele testelor efectuate pe pacienţi din grupa de vârstă 12-15 ani au arătat chiar o eficienţă de 100%, iar vaccinul a oferit o imunitate puternică, autorităţile canadiene au solicitat să fie informate constant în legătura cu modul în care evoluează vaccinarea la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani.

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a anunţat că îşi doreşte ca şi în SUA să se aprobe cât mai rapid vaccinarea împotriva coronavirusului la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Canada, prima ţară care aprobă vaccinarea anticovid a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani