Antena Meniu Search
x

Video Când ar putea aduce valurile minele de război în România. Imagini care arată dezastrul provocat dacă explodează

E alertă în Marea Neagră. Câteva sute de mine plutesc în derivă, iar o nenorocire s-ar putea întâmpla oricând. Dispozitivele explozive sunt o ameninţare pentru orice ambarcaţiune. Minele ar proveni de pe Coasta Odessei şi ar fi fost puse acolo de ucraineni pentru a împiedica armata rusa să ajungă pe ţărm. Ar fi doar o chestiune de zile până când dispozitivele ar ajunge şi în porturile noastre, aduse de curenţi. Autorităţile române au trimis deja o alertă prin care semnalează pericolul din ape.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 19:38

Vezi și

Peste 400 de mine ar fi acum în apele Mării Negre. Este alerta dată de stația Navtex Novorossiysk a Rusiei. Purtate de valuri şi curenţi, dispozitivele ar fi în derivă. Armata ucraineană s-ar folosi de ele pentru a ţine cât mai departe ofensiva rusă. Alte câteva mii ar fi încă staţionate în largul coastei Ucrainei, o arată un document din presa rusă.

Dispozitivele ar fi ajuns la voia întâmplării după ce o furtună pe mare ar fi rupt cablurile care leagă minele de ancore. Ori, la fel de probabil, armata rusă, înainte de a ataca, ar fi cercetat apa şi le-ar fi desprins intenţionat pentru a-şi croi drum spre ţărm.

Minele sunt aproape invizibile pe echipamentul de navigaţie

Cât sunt de periculoase o arată aceste imagini de pe ţărmul Odessei. Explozii dezastruoase şi un suflu puternic atunci când sunt atinse. Aceste arme, aproape invizibile pe echipamentul de navigaţie, ar putea ajunge în câteva zile la ţărmurile noastre.

Pe acelaşi subiect

Inclusiv oficialii din Bulgaria recunosc pericolul.

Andreea Filip, reporter Observator: ”Autorităţile da la Sofia au anunţat printr-un comunicat de presă că dispozitivele explozive au fost aduse de o furtună şi plutesc în Marea Neagră. Ceea ce reprezintă un pericol pentru toate ambarcaţiunile”.

Autoritățile maritime au emis o alertă privind pericolul din Marea Neagră 

Autorităţile române au emis deja o alertă prin care semnalează pericolul din Marea Neagră, iar forţele navale române au început imediat să măture apele în căutarea minelor.

Corneliu pavel, Forțele navale:Până la acest moment, nu au fost observate mine în aria de patrulare și nici nu au fost primite informații de la nave comerciale în acest sens”.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: În primul rând, este pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei şi doar în cazul în care Ministerul Apărării şi Armata nu găsesc soluţii de îndepărtare, de neutralizarea, de dezamorsare a acestor mine, atunci putem discuta despre pericolul asupra mediului”.

Minele care plutesc în Marea Neagră pot provoca scufundarea navelor

Experţii în navigaţie spun că ambarcaţiunile şi navele comerciale sunt victime sigure dacă se întâlnesc cu astfel de dispozitive.

Cristi Crăciun, militar:Au o încărcătură care la impact se detonează. În funcţie de mărimea navei, poate provoca chiar şi scufundarea acesteia”.

Dragoș Filimon, navigator: ”Navele comerciale nu au la bord niciun dispozitiv care poate să detecteze obiecte atât de mici la suprafaţa apei. Nici nu sunt marcate pe hartă, nu apar nicăieri, le ia curentul, le duce unde vrea. Nici nu ştii când te întâlneşti cu minele alea. E extrem de periculos”.

Forţele Navale Române dau asigurări că sunt pregătite să acționeze în cazul în care aceste dispozitive ajung aproape de ţărmul nostru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Când ar putea aduce valurile minele de război în România. Imagini care arată dezastrul provocat dacă explodează