Antena Meniu Search
x

Când dragostea pentru modă învinge

Ar fi dorit să fie medici, politicieni, mimi sau actori! Dar soarta a decis că nu trebuie să-şi irosească talentul în meserii în care ar fi rămas, poate, nişte iluştri anonimi.

Vezi și

 Ar fi dorit să fie medici, politicieni, mimi sau actori! Dar soarta a decis că nu trebuie să-şi irosească talentul în meserii în care ar fi rămas, poate, nişte iluştri anonimi.

Aşa că le-a scos în cale moda. Şi bine a făcut, pentru că au ajuns nişte excelenţi designeri. Unii care, la ora actuală, fixează trendurile şi au imperii în valoare de sute de milioane de dolari.

Viaţa are marele talent de a ne da deciziile peste cap. Când crezi că ţi-ai schiţat deja drumul, se întâmplă ceva care te face să-ţi schimbi total cariera. Dovadă sunt destinele marilor designeri ai lumii. Lista începe cu Giorgio Armani, căruia nici prin cap nu-i trecea că va face vreodată modă.

El a urmat cursurile facultăţii de medicină timp de doi ani, după care a abandonat şcoala şi a fost infirmier al armatei italiene în Verona, după care a ajuns să decoreze vitrinele magazinului La Rinascente în Milano. Ce a urmat este istorie. Acum, Armani este faimos în întreaga lume şi a acumulat o avere considerabilă: peste 10 miliarde de dolari.

În anul 2011 a intrat chiar în Cartea recordurilor drept cel mai bogat designer din istorie. În momentul actual deţine peste 500 de magazine în întreaga lume, asta pe lângă o colecţie întreagă de cafenele, cluburi de noapte şi chiar hoteluri de cinci stele în cele mai renumite capitale ale lumii.

Nici Christian Dior nu ştia că - la un moment dat - va crea adevărate "capodopere de modă". A făcut Facultatea de Ştiinţe Politice, la insistenţele tatălui său. Dar nu a dorit să profeseze în domeniu, aşa că şi-a deschis o galerie de artă. Din păcate, după câţiva ani, afacerea a dat faliment. Însă acest a fost startul lui Dior în lumea modei.

În timpul celui de al doilea război mondial a fost nevoit să se angajeze la o casă de modă unde realiza rochii pentru soţiile naziştilor. Asta în condiţiile în care propria lui soră fusese prinsă şi trimisă într-un lagăr de concentrare pentru că era revoluţionară.

Tot Facultatea de Ştiinţe Politice a absolvit-o şi Miuccia Prada. Doar că, spre deosebire de Dior, chiar a avut înclinaţie spre acest domeniu. Miuccia Prada a fost o studentă eminentă.

Are un doctorat în ştiinţe politice, însă timp de cinci ani a cochetat cu ideea de a fi mim şi a fost angajata Teatrului din Milano. Un pic mai târziu se alătură Partidului Comunist din Italia.

Cariera ei politică nu a durat mult, pentru că s-a implicat în afacerea familiei sale, care realiza accesorii din piele. Acum este pe locul trei în topul celor mai bogate persoane din Italia.

Nici Ralph Lauren nu a vrut iniţial să fie designer, pentru că visa o carieră la Hollywood. Ralph a realizat că moda este viitorul său, aşa că - la 27 de ani - şi-a deschis propriul magazin, pentru ca - peste ani - să deţină un adevărat imperiu. O altă reţetă de miliarde i-a aparţinut lui Tommy Hilfiger. Acesta importa blugi, îi reaccesoriza şi îi transforma într-un produs nou.

Pentru Gianni Versace şi Coco Chanel lucrurile au fost mai clare. Atât italianul, cât şi franţuzoaica şi-au început cariera într-un atelier de croitorie. Dar, dacă nu ar fi avut atât de mult talent şi creativitate, n-ar fi depăşit acest stadiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Când dragostea pentru modă învinge