Antena Meniu Search
x

Video "Când ești la țară și nu ai transport". Doi tineri s-au prefăcut bolnavi, au chemat ambulanța și s-au plimbat dintr-un oraș în altul, în Italia

Un caz revolatător s-a petrecut în Italia, acolo unde doi tineri s-au prefăcut că sunt bolnavi și au chemat ambulanța pentru "o plimbare". Cei doi se aflau în localitatea Coriano, provincia Rimini, și voiau să ajungă la Riccione, oraș aflat la aproximativ 10 kilometri distanță, așa că au pus la cale o farsă, au filmat totul și au publicat înregistrarea pe TikTok.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.07.2023, 13:19

"Când ești la țară și nu ai transport". Doi tineri s-au prefăcut bolnavi, au chemat ambulanța și s-au plimbat dintr-un oraș în altul, în Italia - capturi video TikTok

În imaginile postate pe rețeaua de socializare se văd doi băieți în jur de 20 de ani, perfect sănătoși, care sună la serviciul unic de urgență 118, mințind că unul dintre ei se simte rău și are nevoie de o ambulanță, scrie publicația Il Messaggero.

"Când ești la țară și nu ai transport"

Tinerii se aflau în Coriano, provincia Rimini, și voiau să ajungă în Riccione, la aproximativ 10 kilometri distanță. 

"Băieți, suntem pierduți la țară, așa că trebuie să rezolvăm situația", se aude în înregistrare unul dintre ei. Apoi se declanșează apelul la 118. Cel care a sunat spune că prietenul lui a leșinat și răspunde la toate întrebările operatorului. În timpul dialogului, băiatul se chinuie să-și rețină râsul în timp ce descrie simptomele false, pentru a fi transmise echipajului de prim-ajutor. Videoclipul durează aproape 7 minute, iar după conversația cu operatorul, cel care a vorbit la telefon se aude spunând: "Va veni aici să ne ia ambulanța, nimeni nu vrea să se întoarcă la Riccione pe jos". În scurtă vreme, la fața locului a ajuns un echipaj medical, transportându-i pe cei doi la camera de urgență din Rimini, unde s-au efectuat procedurile de triaj.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După câteva minute, însă, băiețeii și-au luat tăplășița.

Plângere penală, pentru că "au creat o alarmă nejustificată"

Imaginile publicate de tineri pe Tiktok au fost văzute și de medicii care i-au salvat și care au depus plângere. 

"În ceea ce privește filmul care circulă pe internet, în care se efectuează un apel către centrul de operațiuni 118, se vede că operatorii au efectuat procedurile corect și punctual, urmărind informațiile furnizate de apelant. La fel s-a comportat și echipajul, transportând băiatul și însoțitorul acestuia la camera de urgență din Rimini, unde s-au efectuat procedurile de triaj. Însă, după câteva minute, au părăsit spontan camera de urgență. Ausl Romagna a demarat o plângere penală împotriva celor doi tineri, deoarece au distras vehiculele de urgență de la sarcina lor instituțională și au creat o alarmă nejustificată", se arată în plângerea penală formulată de Maurizio Menarini, directorul Centrului de Operațiuni 118 și Urgență Teritorială Romagna. 

Menarini a mai spus că personalul medical s-a comportat impecabil, farsa pusă la cale de cei do tineri fiind una rușinoasă și nejustificată. Potrivit La Repubblica, băieții au fost identificați de carabinierii din Riccione și vor fi cercetați penal. Videoclipul publicat de presa locală a fost postat duminică pe TikTok și a strâns zecii de mii de vizualizări până să fie scos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Când ești la țară și nu ai transport". Doi tineri s-au prefăcut bolnavi, au chemat ambulanța și s-au plimbat dintr-un oraș în altul, în Italia