Antena Meniu Search
x

Canicula cuprinde vestul Europei

Canicula nu ocoleste nici in aceasta vara Europa, chiar daca a intarziat destul de mult. La Paris, oamenii cauta racoarea in fantanile si bazinele din oras

Vezi și

Dupa o luna iunie destul de rece si mohorata, soarele a ridicat temperatura peste 30 de grade la Paris. Caldura a venit la timp pentru inaugurarea, de astazi, a plajelor sezoniere de pe malurile Senei. Dar multi parizieni n-au avut rabdare sa astepte plaja si se bronzeaza, deja, pe iarba parcurilor, mai ales daca sunt si fantani prin apropiere.

Si ca sa se racoreasca mai bine, unii mai fac si cate o baie in fantani, ignorand inscriptiile care ii avertizeaza ca acest lucru este strict interzis. Meteorologii spun ca soarele va continua sa incinga Parisul cel putin o saptamana.

La randul lor, britanicii au de-a face cu cel mai indelungat val de caldura din ultimii sapte ani, dupa o primavara care a batut recordul de frig. La Londra, mercurul a urcat peste 32 de grade, temperatura obisnuita in alte parti dar care, aici, a pus in alerta serviciile sociale si medicale. Intr-adevar, unii din cei care lucreaza in exterior au suferit de insolatie, afectiune inedita pentru ei.

Vremea calduroasa a avut si urmari mai serioase: in estul Londrei, doua incendii de vegetatie i-au pus la grea incercare pe pompieri, neobisnuiti cu asemenea evenimente. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Canicula a cuprins si Scotia, unde vremea este de obicei inchisa si ploioasa. Oamenii au profitat de ocazie ca sa leneveasca la soare si sa savureze inghetata din belsug. In urmatoarele zile, temperatura va mai scadea, dar saptamana viitoare va urca din nou peste 32 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Canicula cuprinde vestul Europei