Antena Meniu Search
x

Canicula, furtuni si tornate in Europa

In mai multe tari de pe continent, temperaturile au depasit azi 40 de grade Celsius. In Franta si Italia, valul de caldura a fost urmat de furtuni extrem de violente

Vezi și

Obisnuiti cu verile racoroase, si polonezii s-au simtit ca in iad la 35 de grade la umbra. Cei care nu au putut evada la plaja sau la strand s-au racorit cum au putut. Putini au respectat, insa, sfatul medicului, sa stea in casa la orele de varf.

Cel mai bun lucru, in special pentru varstnici si copii mici, este sa nu iasa din casa pe o asemenea caldura!”, recomanda medicii. “Caldura este buna pentru oasele noastre. De obicei avem un sezon cald foarte scurt. Tot restul anului este foarte rece”, spune, bucuroasa, o femeie.

In Belgrad, unde temperaturile au depasit 40 de grade la umbra, cisterne pline cu apa s-au plimbat intreaga zi prin oras, ca sa racoreasca oamenii.

Valul de canicula nu i-a ocolit nici pe vecinii bulgari unde 13 regiuni au fost azi sub "cod portocaliu". Cand mercurul a ajuns sa clocoteasca in termometre, primaria Capitalei a inceput sa distribuie cetatenilor apa imbuteliata. Iar unde nu a fost canicula, au fost furtuni si tornade.

12 oameni au fost raniti, dupa ce o tornada a devastat o zona industriala de langa Milano. Pagube mult mai mari s-au inregistrat in Franta, ravasita, din Normandia pana pe Coasta de Azur, de un val de furtuni violente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Canicula, furtuni si tornate in Europa