Antena Meniu Search
x

Capitala iubirii nu mai e ce a fost odată: șapte zile de teroare la Paris

Consiliul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne este în şedinţă extraordinară la Buxelles, convocată în urma atacurilor de la Paris

Vezi și

Consiliul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne este în şedinţă extraordinară la Buxelles, convocată în urma atacurilor de la Paris.

Şi se aşteaptă ca Franţa să ceară partenerilor săi controlul paşapoartelor la frontiera spaţiului Schengen, inclusiv pentru cetăţenii europeni. Întrunirea are loc la exact o săptămână de la atacurile fără precedent din Paris.

 În Statele Unite ale Americii, Camera Reprezentanţilor a decis suspendarea primirii refugiaţilor sirieni şi irakieni. Între timp au apărut şi imagini cu explozia provocată de femeia-kamikaze. Şi s-a aflat azi de încă o persoană ucisă în raidul de la Saint-Denis.

E momentul terifiant în care verişoara celui considerat creierul atentatelor de la Paris şi-a detonat centura explozivă. Exact când trupele speciale au intrat în apartamentul din cartierul parizian Saint-Denis, acum două zile. Ea e considerată prima femeie-kamikaze din Europa. Tot atunci a fost ucis şi cel mai căutat dintre atacatori. Rămăşiţele lui Abdelhamid Abaaoud au fost identificate cu ajutorul amprentelor. Nu este clar deocamdată dacă bărbatul s-a aruncat în aer sau a murit împuşcat.

Procurorul tocmai a confirmat că suntem siguri că Abaaoud, organizatorul atacurilor teroriste sau unul dintre ei, ca să spun aşa, pentru că trebuie să rămânem prudenţi, a fost găsit printre cei ucişi.

O a treia persoană a fost identificată în apartamentul încolţit de poliţişti. Procurorii francezi au anunţat că este vorba despre o femeie, fără a da însă alte detalii. Se ştie în schimb că bărbatul ucis în acea locuinţă ar fi fost implicat în mai multe atacuri, inclusiv cel din trenul de pe ruta Paris-Amsterdam de acum câteva luni, când un terorist a fost dezarmat de mai mulţi soldaţi americani.

Printre cele 6 atentate evitate sau dejucate de serviciile secrete franceze începând cu primăvara lui 2015, Abaaoud pare să fi fost implicat în 4 dintre ele.

Un alt terorist e acum căutat. Se numeşte Salah Abdelslam, este dat în urmărire internaţională şi este considerat extrem de periculos.. Au apărut inclusiv imagini noi cu felul în care s-ar deghiza pentru a scăpa de autorităţi.

Astăzi se împlineşte exact o săptămâna de la atentatele din Paris. Tot azi vor fi înmormântate cele mai multe dintre cele 129 de victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Capitala iubirii nu mai e ce a fost odată: șapte zile de teroare la Paris