Antena Meniu Search
x

Preot de la Vatican, judecat pentru pedofilie. Ar fi molestat mai mulţi copii în anii '70

Unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai Papei Francisc va fi judecat pentru agresiune sexuală. Trezorier al Vaticanului, cardinalul australian George Pell respinge categoric acuzaţiile formulate împotriva lui pentru fapte care s-ar fi petrecut acum câteva decenii.

Vezi și

Unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai Papei Francisc va fi judecat pentru agresiune sexuală. Trezorier al Vaticanului, cardinalul australian George Pell respinge categoric acuzaţiile formulate împotriva lui pentru fapte care s-ar fi petrecut acum câteva decenii. În vârstă de 76 de ani, el este cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice inculpat pentru pedofilie.

În faţa Curţii Magistraturii din Melbourne, cardinalul George Pell a fost aşteptat de zeci de jurnalişti, dar şi de oameni revoltaţi. Cu greu şi-a făcut loc printre ei. Înconjurat de poliţişti, numărul trei în ierarhia Vaticanului abia a putut intra în clădire.

La audiere a pledat nevinovat. Un magistrat a decis, însă, că sunt suficiente dovezi pentru deschiderea unui proces împotriva lui. 

Cardinalul nu are voie să părăsească Australia. Acuzaţiile care au zdruncinat din temelii Biserica Romano-Catolică se referă la perioada în care George Pell era preot în oraşul său natal. 

Ales în 2014 de Papa Francisc ca să ofere transparenţă în finanţele Vaticanului, preotul australian ar fi molestat mai mulţi copii în anii '70. 

Până acum, George Pell a fost audiat de trei ori. De la Vatican, Papa Francisc s-a declarat ruşinat din cauza scandalului preoţilor pedofili. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preot de la Vatican, judecat pentru pedofilie. Ar fi molestat mai mulţi copii în anii '70