Antena Meniu Search
x

Video Care ar fi fost motivul din spatele atacului de la Bruxelles: "A indicat într-una dintre înregistrări că e o linie roșie care nu trebuia depășită"

Autorul atacului terorist din Bruxelles a fost lichidat de poliţia belgiană, în timp ce se afla într-o cafenea! Bărbatul a fost identificat de o persoană aflată în interior şi care a alertat imediat autorităţile. Teroristul a fost împuşcat în piept, însă a încetat din viaţă la spital. Nici în Franţa nu a fost linişte, pentru că a existat o nouă alertă cu bombă, de această dată la Palatul Versailles. Autorităţile din Paris au decis să îl menţină închis toată ziua, pentru un plus de precauţie. Iar în Italia, doi membri ai grupării teroriste Statul Islamic au fost arestaţi în Milano.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 08:47

Vezi și

Autorităţile din Bruxelles nu au verificat dacă teroristul islamist a părăsit Belgia, iar asta i-a permis să continue să se mişte nestingherit prin Occident.

Ulf Kristersson, prim-ministrul Suediei: Potrivit unor surse belgiene, presupusul făptuitor a cerut azil, dar a fost refuzat și apoi a rămas în țară. De asemenea, a stat ocazional în Suedia.

Astfel a fost posibil ca bărbatul să împuşte mortal doi suedezi şi să îl rănească grav pe un al treilea, care este internat la terapie intensivă. Anchetatorii belgieni spun că aceştia au devenit ţinte, după ce - în Suedia - au fost arse mai multe exemplare din Coran în timpul unor manifestaţii anti-musulmane.

Eric Van Duyse, purtător de cuvânt al Procurorului Federal Belgia: Se pare că într-una dintre înregistrările pe care le-a făcut, a indicat că arderea Coranului era o linie roșie care nu trebuia depășită. Dar aceste elemente nu au fost încă verificate.

Pe acelaşi subiect

Belgieni au decis să coboare nivelul de alertă în Bruxelles de la 4 la 3

În orice caz, oficialii belgieni au decis să coboare nivelul de alertă în Bruxelles de la 4 la 3, aşa cum este şi în restul teritoriului.

Alexander De Croo, premierul belgian: Motivul pentru care retrogradăm Bruxelles-ul este că am reușit să neutralizăm vinovatul. Deci natura iminentă a amenințării nu mai există.

Franţa s-a confruntat, însă, cu încă o ameninţare cu bombă, de această dată la Palatul Versailles.

Carolyn Kuzniewsky, turistă americană în vârstă de 67 de ani: Dintr-o dată s-a declanșat o alarmă cu un fluier puternic, după care au venit și au spus că este o problemă tehnică, aşa că trebuie să plecăm.

Emmanuel Macron, Președintele Franței: Fiecare țară europeană este vulnerabilă, iar terorismul islamist se întoarce. Cu toții avem această vulnerabilitate, dar asta vine cu democrația.

Între timp au apărut informaţii şi despre bărbatul care a înjunghiat un profesor de liceu şi a rănit alte două persoane.

Jean-Francois Ricard, procuror francez anti-terorism: Sprijinea exclusiv Statul Islamic și și-a exprimat ura față de celelalte organizații teroriste jihadiste, în special al-Qaida.

Doi membri ai Statului Islamic, arestați în Italia

Italienii nu au aşteptat să se confrunte cu atentate şi au arestat doi membri ai Statului Islamic, în Milano. Amândoi erau de origine egipteană, însă doar unul dintre ei avea cetăţenie italiană. Cei doi au fost acuzaţi de apartenenţă la un grup terorist şi de incitare la infracţiuni de terorism.

Ambii erau foarte activi în mediul online şi au ieşit în evidenţă prin modul în care căutau prozeliţi. De asemenea, erau finanţatori ai Statului Islamic, căruia îi juraseră loialitate eternă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Care ar fi fost motivul din spatele atacului de la Bruxelles: "A indicat într-una dintre înregistrări că e o linie roșie care nu trebuia depășită"