Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Care este cel mai bun hotel din lume. Prețul unei nopți de cazare în "opera de artă" pleacă de la 2.000 de euro

Cu toţii avem un hotel preferat - unul care ne aduce înapoi unele dintre cele mai dragi și mai prețuite amintiri şi chiar ne face să călătorim în timp. De la destinaţii exotice, la clădiri istorice din marile oraşe - numeroşi exploratori, celebrităţi şi experţi în turism au dezvăluit care sunt hotelurile lor preferate din întreaga lume. 

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 21:27

Prestigioasa World's 50 Best Organization a numit, anul trecut, vila Passalacqua din Lacul Como cel mai bun hotel din lume. A fost o recunoaștere triumfătoare pentru unitatea de cazare cu 24 de camere. După un proces lung de renovare, vila cumpărată de la un cuplu de americani în 2018, a devenit o adevărată operă de artă, cu candelabre din sticlă de Murano, grădini întinse cu fântâni arteziene şi vederi uluitoare la lac. O piscină uriaşă este amplasată într-o parte a grădinii, în timp ce un centru spa este situat în tunelurile subterane. Preţul unei nopţi aici variază între 2.000 şi 10.000 de euro.

Locuri de vis preferate de călători

Înșirate ca niște perle prin junglă, cele 20 de "corturi" ale taberei Four Seasons din Thailanda sunt un alt loc de vis aflat în preferinţele călătorilor. Concepute de renumitul arhitect Bill Bensley, aceste structuri individuale sunt toate din lemn de bambus, iar eleganța lor rustică amintește de epoca exploratorilor din secolul al XIX-lea. Piscina în aer liber, centrul spa ascuns între dealuri şi barurile de la fiecare capăt al taberei sunt şi ele căutate de călătorii care plătesc şi 3.000 de euro pentru o noapte aici. Cireașa de pe tort este, însă, proiectul de conservare al hotelului Elephant Camp. Aici, elefanții se amestecă cu oaspeții înainte de o cină la lumina lumânărilor.

Vezi și

Cazări de mii de euro pe noapte

Pentru glamour pur și romantism pe măsură, Hotelul Cipriani din Veneția este cel mai adesea ales de călători, care plătesc în jur de 1.200 de euro pentru o noapte de cazare.

Pentru un cadru istoric şi grandios, turiştii aleg Hotelul Claridge din Londra. Elegant şi cu un aer de epocă, hotelul a atras a atras de-a lungul timpului personalităţii din întreaga lume, de la Charlie Chaplin și Audrey Hepburn, până la Cary Grant, Gandhi, formaţia Beatles, prinţesa Diana şi regele Charles. Criticii îl numesc un bastion al luxului de renume internațional, care a stabilit standardul pentru hotelurile de cinci stele din momentul în care a fost deschis în 1812.

Deşi cele mai iubite hoteluri din lume se află pe continentul european şi americanii au atracţiile lor. Legendarul Shack Up Inn de pe Delta Mississippi are 52 de cabane rustice de lemn si un bar cu muzică live, şi costă numai 70 de euro pe noapte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Care este cel mai bun hotel din lume. Prețul unei nopți de cazare în "opera de artă" pleacă de la 2.000 de euro