Antena Meniu Search
x

Carnaj în Italia, provocat de o şoferiţă româncă. Cum justifică Fănica tragedia din Arezzo, la mai bine de un an de la accident

În urmă cu mai bine de un an, la începutul lunii martie 2020, Fănica I., o şoferiţă româncă a fost implicată într-un accident de microbuz cumplit în Italia, soldat cu moartea a trei pacienţi cu dizabilităţi. Ieri, femeia de 40 de ani s-a apărat în faţa magistraţilor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 31.05.2021, 15:15

Fănica şi-a amintit cu groază coşmarul prin care a trecut în seara zilei de 2 martie 2020, când se afla la volanul unui microbuz cu care transporta șapte pasageri cu dizabilități.

La un moment dat, când microbuzul rula pe un drum din Valdichiana, municipalitatea Cortona, o comună în provincia Arezzo, Italia, românca ar fi pierdut controlul volanului, microbuzul a derapat, a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit violent de un copac aflat pe marginea drumului.

lanazione.it

Impactul a fost devastator. Trei oameni au murit, iar alţi patru au fost răniţi, între care doi foarte grav. Fănica a scăpat cu răni uşoare.

Pe acelaşi subiect

La vremea respectivă, presa locală scria că accidentul s-ar fi produs din cauza vremii nefavorabile. Ar fi plouat pe tot parcursul zilei.

Românca spune că a fost trasă de mână în timp ce conducea

Ieri, adusă în faţa magistraţilor, românca a declarat că a fost distrasă de pasagerii microbuzului, care erau foarte agitaţi, iar la un moment dat, unul dintre ei ar fi tras-o de mână. 

"Pasagerii erau foarte agitați. Îmi distrăgeau atenția, iar unul dintre ei m-a tras de braţ în timp ce conduceam", a spus românca în faţa magistraţilor.

lanazione.it

Potrivit publicaţiei La Nazione, dacă se dovedeşte că nu a existat un însoţitor care să ţină la distanţă de şofer persoanele agitate, atunci vinovăţia Fănicăi se diminuează considerabil.

Mai mult, românca susţine că ar fi existat un bec aprins în bordul microbuzului, timp de câteca zile înainte de producerea tragediei, care ar fi semnalat instabilitatea vehiculului, fapt ce ar fi putut contribui, de asemenea, la ieșirea vehiculului de pe carosabil.

În plus, se pare că pacienții din microbuz nu ar fi luat la timp medicaţia psihotropă, ceea ce ar putea explica și neliniștea lor.

Pe de altă parte, există la dosar declaraţia unuia dintre pasageri, care susţine că pacienţii erau calmi, dar că românca ar fi condus cu telefonul mobil în mâini.

Fănica, acuzată de omor, aşteaptă acum decizia judecătorilor.

Filmul tragediei din Valdichiana

Reamintim că tragedia a avut loc în seara zilei de 2 martie 2020, în accident fiind implicat un microbuz care transporta 8 persoane cu dizabilităţi, toţi cu vârste între 30 şi 45 de ani.

Cu toţii fuseseră la o petrecere în Sinalunga şi mergeau spre casă. 

În urma reconstituirii făcute de carabinieri, se pare că şoferiţa microbuzului, o româncă de 40 de ani, ar fi pierdut controlul volanului, microbuzul a derapat, a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit violent de un copac aflat pe marginea drumului.

lanazione.it

Pentru Ivan Osmeri, 45 ani, Selene Foschi, 43 ani, şi Luigi Romano, 45 de ani, medicii nu au mai putut face nimic. Doi dintre ei au sfârşit pe loc, al treila s-a stins câteva minute mai târziu.

Potrivit arezzonotizie.it, celelalte cinci persoane rănite au fost transportate la spitale din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Carnaj în Italia, provocat de o şoferiţă româncă. Cum justifică Fănica tragedia din Arezzo, la mai bine de un an de la accident