Antena Meniu Search
x

Video Casa Albă a reacţionat după atacul armat din Rusia. Masacru cu zeci de morţi lângă Moscova: "Imaginile sunt oribile, greu de privit"

Statele Unite ale Americii reacţionează după atacul armat de la o sală de concerte de lângă Moscova, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi, potrivit primului bilanţ publicat de TASS. Conform datelor apărute în presa rusă, între două și cinci persoane necunoscute, cu echipamente de camuflaj, au deschis focul la sala de concerte Crocus City Hall. Casa Albă a transmis condoleanțe victimelor împușcăturilor "teribile” din Moscova.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 12:45

Atacul armat de lângă Moscova
Atacul armat de lângă Moscova - Profimedia

Atacul armat de lângă Moscova. Un atac armat comis de persoane neidentificate a avut loc vineri seară într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock "Picnik", ai căror membri au fost evacuaţi, transmit TASS şi EFE, care citează surse din cadrul poliţiei.

Atacul armat din Rusia: zeci de morţi

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Evacuarea persoanelor din clădire era în curs de desfăşurare. Focurile de armă au fost trase de cel puţin trei persoane îmbrăcate în haine de camuflaj, a relatat agenţia oficială de presă RIA Novosti preluată de EFE.

Pe acelaşi subiect

Reacţia SUA. Casa Albă: "Imaginile sunt oribile"

Casa Albă a transmis condoleanțe victimelor împușcăturilor "teribile" de la o sală de concerte din capitala rusă Moscova, precizând că încearcă să obțină mai multe informații, relatează Mediafax"Gândurile noastre sunt alături de victimele acestui teribil atac armat", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, potrivit AFP. "Imaginile sunt pur și simplu oribile și sunt greu de privit".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt cel puțin 40 de morți și 100 de răniți, potrivit canalului Telegram Baza citat de Novaja Gazeta, în schimbul de focuri de armă de la sala de concerte din Krasnogorsk, în apropiere de Moscova. Potrivit CNN, trei bărbați înarmați au deschis focul în sala de concerte. Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din clădire de către pompieri, potrivit TASS. Salvatorii lucrează în continuare pentru a scoate oamenii.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a anunţat crearea unui comandament operaţional, iar la locul atacului au sosit unităţi speciale şi poliţie antirevoltă. Ambasadele occidentale din Rusia au avertizat în legătură cu posibile atacuri teroriste în Rusia, avertismente pe care preşedintele Vladimir Putin le-a considerat ''o încercare de intimidare şi destabilizare a societăţii noastre'', aminteşte EFE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Casa Albă a reacţionat după atacul armat din Rusia. Masacru cu zeci de morţi lângă Moscova: "Imaginile sunt oribile, greu de privit"