Antena Meniu Search
x

Casa regală a scandalurilor. Lovitura de graţie din sânul familiei monarhilor britanici: "A fost cea ticăloasă"

De-a lungul timpului, casa regală a Marii Britanii a fost sinonimă cu unele dintre cele mai mari scandaluri, iar perioada pe care o trăim nu face excepţie. Un fiu rebel, hotărât să spună toate secretele familiei regale, un frate acuzat că a abuzat sexual o minoră, zvonuri despre infidelitatea prinţului William, şi controverse legate de bani. În faţa tuturor acestor acuzaţii, familia regală a ales tăcerea deplină.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 21:43

Scandalurile din familia regală britanică
Scandalurile din familia regală britanică - Profimedia

Era aprilie 2021. Chiar în ziua în care şi-a înmormântat tatăl, Charles şi-a chemat cei doi băieţi şi i-a rugat un singur lucru - să nu-i facă ultimii ani din viaţă de nesuportat. Rugămintea venea în toiul celui mai mare scandal care lovea casa regală în ultimele decenii - prinţul Harry a decis să întoarcă spatele familiei, şi-a luat soţia şi s-a mutat în Statele Unite. "A trebuit să fac asta pentru familia mea. Nu ar trebui să surprindă pe nimeni şi este trist că s-a ajuns aici, dar trebuia să fac ceva pentru sănătatea mintală a mea şi a soţiei mele", a mărturisit prinţul Harry.  

Scandalurile din familia regală britanică 

De peste Ocean, într-un interviu acordat celebrei Oprah Winfrey, ducii de Sussex au lansat un atac fără precedent la adresa membrilor familiei regale: i-au acuzat de rasism şi de răceala cu care Meghan a fost tratată, lucru care a adus-o în pragul sinuciderii. 

"A fost foarte greu. Mi-a fost foarte ruşine să vorbesc atunci despre asta, mai ales mi-a fost ruşine să admit asta în faţa lui Harry, pentru că ştiu prin ce a trecut, dar ştiam că dacă nu o spun, aş fi făcut-o. Nu mai voiam să trăiesc", a dezvăluit Meghan Markle.

Pe acelaşi subiect

Lovitura de graţie a venit la începutul anului. În autobiografia sa, Harry a povestit despre viaţa grea pe care a îndurat-o la Palat, problemele cu drogurile şi depresia de după moartea mamei sale, prinţesa Diana. Poate cele mai dure pagini sunt însă cele în care Harry o compară pe Camilla cu mama vitregă şi rea din poveşti. Spune că el şi William şi-au implorat tatăl să nu se căsătorească cu ea.  

"Ne-am gândit că o să provoace mai mult rău decât bine (această căsătorie, n.r.) şi dacă oricum acum era cu persoana iubită ar fi trebuit să fie suficient. A fost cea ticăloasă. A fost a treia persoană din căsătoria lor", adaugă prinţul Harry

Pare că e un blestem în familia regală britanică. Presa tabloidă îl acuză şi pe William că şi-ar înşela soţia cu o prietenă de familie, marchiza Rose Hanbury. Mai mult, cei doi ar avea şi un copil iar marchiza ia în calcul divorţul de soţul ei, cu 23 de ani mai în vârstă. 

Un alt scandal sexual care a pătat imaginea casei regale îl are drept protagonist pe fratele regelui Charles, prinţul Andrew. Acum 22 de ani, pe vremea când era prieten cu milionarul controversat Jeffrey Epstein, prinţul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Epstein, acuzat că a condus o reţea de prostituţie, s-a sinucis în închisoare. În timp ce Andrew ar fi plătit mai multe milioane de dolari pentru a scăpa de acuzaţii. 

Odată cu coroana, Charles preia, aşadar, şi controversele regatului, dar şi averea mamei sale. Pe lângă a lui, care e de două ori mai mare şi e estimată la aproape 2 miliarde de euro. În calitate de prinţ, Charles a fost scutit de taxe şi a folosit conturi offshore și investiții imobiliare pentru a-şi constui propriul imperiu financiar. Anul trecut, una dintre organizaţiile sale caritabile a fost anchetată pentru că ar fi primit, în nişte valize, trei milioane de euro de la un miliardar din Qatar. 

Britanicii privesc cu suspiciune felul în care familia regală face bani, dar şi modul în care îi cheltuie. Numai de pe urma ducatelor Lancaster si Cornwall, venitul e uriaş - peste un miliard de lire sterline. Bani cu care, spune Palatul Buckingham, se acoperă cheltuielile cu îndatoriri oficiale şi se fac donaţii. Dar tot mai multe voci cer ca sumele să meargă către bugetul public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Casa regală a scandalurilor. Lovitura de graţie din sânul familiei monarhilor britanici: "A fost cea ticăloasă"