Antena Meniu Search
x

Video Ultimele pregătiri pentru Încoronarea Regelui Charles. Lideri ai lumii şi celebrităţi au ajuns în Londra pentru marele eveniment

Mai este o singură zi până la Încoronarea Regelui Charles şi cei mai nerăbdători şi-au ocupat deja un loc în faţă pe traseu. Dincolo de fast şi petreceri, membrii familiei regale trebuie să facă faţă multor provocări interne şi externe. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 14:19

Vezi și

Pe 6 mai Charles va fi încoronat Rege al Marii Britanii. Delegaţiile oficiale din întreaga lume au început deja să sosească la Londra. Primii ajunşi au fost moştenitorii tronului Japoniei, Prințul Akishino și soția sa, Prințesa Kiko. Noaptea trecută a ajuns în Marea Britanie şi Jill Biden. Astăzi, va sosi şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Până atunci, familia regală face ultimele pregătitiri şi repetiţii. Miercuri, cuplul regal a organizat prima petrecere în grădina Palatului Buckingham. La banchet au venit mii de oaspeţi, printre care şi celebrul cântăreţ Lionel Richie, unul dintre artiştii anunţaţi pentru evenimentul de mâine.

Regina Camilla a purtat o rochie creată de Bruce Oldfield, acelaşi stilist care a creat şi ţinuta pentru Încoronare. În timp ce cuplul regal era admirat la petrecerea din grădină, unul dintre nepoţii Camillei atrăgea privirile tuturor, în centrul Londrei. Băiatul, în vârstă de 13 ani, a fost văzut cu mâna în ghips. Adolescentul ar fi căzut cu bicicleta. 

În Londra, mii de steaguri au fost arborate pe marile bulevarde, iar faimosul Big Ben a devenit principala atracţie pe timpul nopţii. 

Sute de oameni s-au aşezat la rând, pe trotuare, pentru evenimentul istoric

Mădălina Iacob, reporter Obeservator: De la ora 12 caleaşca modernă va porni de la de la Palatul Buckingham, în procesiunea regelui, de-a lungul The Mall până la Trafalgar Square. Charles al treilea si Camila vor trece pe la Whitehall şi strada Parlamentului din inima Londrei. Până la Great West Door, poarta pe care vor intra la Westimnster Abbey. Oamenii vor umple străzile pe tot traseul şi vor aplauda cuplul regal. Traseul de întoarcere, în caleaşca aurită, de data aceasta, are aproape 2 kilometri şi jumatate până în grădina palatului. De de la ora 14 vine momentul mult aşteptat, îi vom vedea pe Rege şi Regină la balconul Palatului Buckingham, de unde vor saluta mulţimea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ultimele pregătiri pentru Încoronarea Regelui Charles. Lideri ai lumii şi celebrităţi au ajuns în Londra pentru marele eveniment