Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Câştigă 19.000 de dolari pe lună, dar se plâng că abia le ajung banii. Pe ce cheltuie sume uriaşe

Cu un venit de 230.000 de dolari pe an, Maddie şi Paul duc o viaţă confortabilă într-o zonă scumpă a Londrei. Însă, în ciuda câtorva obiceiuri financiare sănătoase, cum ar fi economisirea și investirea regulată, cei doi sunt stresaţi din cauza banilor, scrie CNBC

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 14:33

Câştigă 19.000 de dolari pe lună, dar se plâng că abia le ajung banii. Pe ce cheltuie sume uriaşe Câştigă 19.000 de dolari pe lună, dar se plâng că abia le ajung banii. Pe ce cheltuie sume uriaşe - Shutterstock

Maddie şi Paul trăiesc în Londra dintr-un singur salariu, iar situaţia lor este departe de a fi dificilă. Cei doi au la dispoziţie puţin peste 19.000 de dolari pe lună, buget din care chiria, alimentele, rata la mașină și alte necesități reprezintă aproximativ 63%.

Însă, analizând lista de cheltuieli, cei doi au motive întemeiate să fie neliniştiţi în privința finanțelor. Cuplul a recunoscut că cheltuie aproximativ 7.000 de dolari pe lună pe călătorii și cumpărături. Astfel, sunt perioade când cheltuielile lor depăşesc valoarea venitului lunar.

Invitaţi la podcastul "Te voi învăţa să fii bogat", găzduit de expertul american Ramit Sethi, cei doi soţi au discutat despre obiceiurile lor financiare şi problemele cu care se confruntă. Concluziile milionarului au fost îngrijorătoare.

Articolul continuă după reclamă

Cum au ajuns în această situaţie

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă deocamdată au reușit să evite datoriile, cu excepția unui mic împrumut pentru maşină, cei doi se vor îndrepta spre dezastru dacă nu-şi schimbă modul de a bugeta. „Nu este normal ca oamenii care câștigă 230.000 de dolari, ceea ce este un venit foarte bun, să călătorească de opt ori pe an” sau să cheltuie necontrolat pe programe scumpe de fitness sau lecţii de gol, explică gazda podcastului.

Maddie și Paul recunosc că obiceiul lor de a cheltui atât de mult este influenţat de grupul de prieteni. „Ne petrecem timpul cu oameni pentru care banii nu sunt o problemă”, spune Maddie. „Simţim că trebuie să ținem pasul cu ei. Apare această nevoie de a participa la toate evenimentele și de a trăi o viață socială atât de activă care ne epuizează”, recunoaşte şi Paul.

Expertul financiar le-a sugerat celor doi să stabilească clar ceea ce își doresc de la viață și ce sacrificii ar fi dispuși să facă pentru a ajunge acolo.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Câştigă 19.000 de dolari pe lună, dar se plâng că abia le ajung banii. Pe ce cheltuie sume uriaşe