Antena Meniu Search
x

Video Cât crede NATO că va mai dura războiul din Ucraina. Moscova, tot mai nerăbdătoare

La mai bine de două luni de la invazia rusă, ofensiva se intensifică în Ucraina. Kievul a fost atacat din nou după zile de acalmie chiar în timp ce secretarul general ONU vizita capitala. Rachetele au lovit zone locuite, iar o jurnalistă a fost ucisă. În paralel, în ultima săptămâna, NATO a interceptat mai multe aeronave rusești, folosind inclusiv flota din România în zona Marii Negre. Iar la Mariupol, după numeroase tentative eşuate, Kievul încearcă acum o operaţiune riscantă: evacuarea civililor din uzina Azovstal

de Redactia Observator

la 29.04.2022, 20:19

Vezi și

Evacuarea civililor din Mariupol este urgenţă absolută pentru Occident. Sub control rusesc aproape în totalitate, oraşul este un adevărat poligon. Autobuzele pot ieşi doar escortate de blindate şi nici aşa convoaiele nu sunt în afara pericolului. Atacurile pot avea loc în orice moment din aer sau la sol. 

Sute de oameni abia mai supravieţuiesc în subteranul Azovstal fără apă, mâncare şi medicamente după ce Vladimir Putin a ordonat ca nimeni să nu iasă. 

Sviatoslav Palamar, comandant adjunct batalion Azov: Noaptea aceasta a fost lansat un număr uriaş de bombe cu fosfor, au avut loc  50 de atacuri, lansate de rachete, atacuri de mortiere, tot ce aceşti barbari pot folosi împotriva umanităţii. În Mariupol, o zi se simte precum un an. 

A fost lovit şi un spital de campanie care funcţiona în buncărele uzinei, unde medicii operau şi îngrijeau, în condiţii mai mult decât precare, răniţii. După valul de bombardamente, plafonul mai multor tuneluri s-a prăbuşit şi sute de oameni au rămas captivi. Intensitatea atacurilor arată nerăbdarea Moscovei de a câştiga războiul pe măsură ce 9 mai, Ziua Victoriei împotriva nazismului, se apropie. 

Pe acelaşi subiect

Mai multe rachete de croazieră ruseşti au lovit un cartier rezidenţial din Kiev

Printre clădirile lovite şi un bloc de 25 de etaje. Iar printre victime şi jurnalista Vera Girich de la Radio Europa Liberă. Aproape de cartierul lovit tocmai se încheiase o întâlnire între secretarul ONU şi preşedintele Volodimir Zelensky.  

Vitali Kliciko, primarul Kievului: Ţintele lui Putin nu sunt clădirile, ci vieţile noastre. Dar vom rezista.

Pentru prima dată rusia a atacat noaptea trecută cu rachete de croazieră Kalibr, lansate de pe submarine aflate în Marea Neagră. NATO estimează că războiul din Ucraina ar putea dura şi câţiva ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cât crede NATO că va mai dura războiul din Ucraina. Moscova, tot mai nerăbdătoare