Antena Meniu Search
x

Catastrofa aviatică din Ucraina a provocat o undă de şoc ce străbate toate capitalele lumii

Lideri din ţările care au avut cetăţeni la bordul aeronavei au ieşit şi au condamnat atacul. Sunt declaraţii dure şi, aproape la unison, acuzatoare la adresa Rusiei

Vezi și

Lideri din ţările care au avut cetăţeni la bordul aeronavei au ieşit şi au condamnat atacul. Sunt declaraţii dure şi, aproape la unison, acuzatoare la adresa Rusiei

La Kiev, preşedintele ţării vorbeşte despre terorism. Pentru autorităţile ucrainene, doborârea avionului malaysian a fost un act deliberat şi o sfidare la adresa întregii lumi. Premierul condamnă atacul în termeni şi mai duri. Şi arată cu degetul înspre Rusia.

"E o crimă împotriva umanităţii, s-a întrecut orice limită. Rugăm toate guvernele implicate să participe la investigaţie şi să sprijine guvernul ucrainean pentru a aduce în faţa justiţiei pe toţi aceşti nenorociţi care au comis aceste crime", a spus Arseiy Yatseniuk.

Tot la Rusia şi la reacţia autorităţilor de la Moscova faţă de această tragedie face referire şi premierul Australiei, ţară care are cel puţin 27 de cetăţeni pe lista victimelor. Oficialul a spus că toată lumea ştie ce probleme sunt în Ucraina şi cine este de vină pentru această situaţie.

Preşedintele Rusiei a contraatacat rapid. "Fireşte, statul pe teritoriul căruia s-a produs tragedia este cel care poartă răspunderea pentru ea".

În Olanda, ţara de unde provin cei mai mulţi dintre pasagerii din avionul morţii, premierul s-a abţinut deocamdată de la acuzaţii. "Cel mai negru scenariu s-a adeverit. Ne confruntăm cu unul dintre cele mai mari dezastre aeriane din istoria Olandei. Toată ţara este în şoc în urma acestui dramatic eveniment", a declarat Mark Rutte.

Şi ministrul român de Externe le-a transmis condoleanţe rudelor victimelor, inclusiv familiei cetăţeanului român care a pierit în acest cumplit accident. De asemenea, România susţine, alături de celelalte state implicate, că trebuie să aibă loc o anchetă internaţională, completă şi transparentă, cu privire la cauzele tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Catastrofa aviatică din Ucraina a provocat o undă de şoc ce străbate toate capitalele lumii