Antena Meniu Search
x

Catastrofa Covid-19 creează "orașe fantomă". Situația se va înrăutăți, odată cu noile restricții din iarnă, spun experții

Catastrofa Covid-19 creează "orașe fantomă" în Marea Britanie și amenință să distrugă mai mult de un milion de locuri de muncă, au avertizat experții. Financiar, noile restricții cum ar fi blocaje zonale, carantina sau închiderea completă a unor cartiere vor avea efecte devastatoare în economia locală.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.10.2020, 10:16

- Profimedia
  • Milioane de oameni și-ar putea pierde slujbele
  • Unele orașe mai mici ar putea ajuge "orase fantoma"

Mai mult de un milion de locuri de muncă în domeniul ospitalității și al comerțului cu amănuntul ar putea dispărea până la sfârșitul anului, au avertizat experții, citați de presa britanică.

Peste 11.120 de puncte de vânzare cu amănuntul și aproximativ 125.000 de locuri de muncă în magazine s-au pierdut, după primul lockdown anunțat de Marea Britanie.

Cu toate acestea, acesta este doar vârful aisbergului, pentru că pierderea locurilor de muncă în magazine, pub-uri și restaurante ar putea crește, pe măsură ce noile blocaje vor fi lansate în această iarnă.

Londra, Essex și York au fost plasate în zona de alertă 2 în weekend, alăturându-se unor zone printre care Birmingham și Manchester, în timp ce Liverpool și Lancashire se află deja în cel mai scenariu, zona 3 de alertă.

Liderii din industria hotelieră spun că 750.000 de locuri de muncă s-ar putea pierde doar în sectorul lor, până la începutul anului viitor și un total de 255.000 de locuri de muncă cu amănuntul ar putea fi pierdute până la sfârșitul anului 2020, scrie dailymail.co.uk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Catastrofa Covid-19 creează "orașe fantomă". Situația se va înrăutăți, odată cu noile restricții din iarnă, spun experții