Antena Meniu Search
x

Catastrofă pe șine, în Cehia. Patru morți și zeci de răniți, după ce un tren plin cu călători s-a ciocnit cu un mărfar. Primul vagon, strivit în impact

Accident cumplit în Cehia. Cel puţin patru persoane au murit şi zeci au fost rănite după ce un tren plin cu călători s-a ciocnit cu un mărfar, miercuri seara.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 07:58

Catastrofă pe șine, în Cehia. Patru morți și zeci de răniți, după ce un tren plin cu călători s-a ciocnit cu un mărfar. Primul vagon, fcut praf în impact
Catastrofă pe șine, în Cehia. Patru morți și zeci de răniți, după ce un tren plin cu călători s-a ciocnit cu un mărfar. Primul vagon, fcut praf în impact - Profimedia / Capturi X

"Patru pasageri au suferit răni care au dus la moartea lor", a declarat Alena Kisiala, purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de urgenţă, la televiziunea publică cehă.

Referindu-se la "un mare dezastru", premierul Petr Fiala şi-a prezentat condoleanţele. "Ne gândim cu toţii la victime şi la răniţi", a scris el pe reţeaua de socializare X.

Potrivit televiziunii publice, accidentul a avut loc cu puţin timp înainte de ora 21.00 în apropierea staţiei Pardubice, la aproximativ 100 km est de Praga.

Articolul continuă după reclamă

Dezastru pe șine, în Cehia. Patru morți, zeci de răniți

Pe acelaşi subiect

Aproximativ 300 de pasageri, printre care mulţi străini, se aflau la bordul trenului, a precizat televiziunea, prezentând imagini cu un vagon deraiat şi supravieţuitori care se urcau în autobuze în apropierea gării principale din Pardubice.

"Operaţiunile de salvare au fost complicate deoarece primul vagon a fost deformat. Acest lucru a îngreunat accesul la răniţi", a declarat un pompier, Pavel Ber, jurnaliştilor aflaţi la faţa locului.

Aproximativ 60 de pompieri, două elicoptere şi nouă ambulanţe au fost mobilizate, potrivit serviciilor de urgenţă. Sosit la faţa locului, în jurul orei 23:00 GMT, în acelaşi timp cu ministrul Transporturilor, ministrul de Interne Vit Rakusan a declarat că majoritatea răniţilor au răni uşoare şi că pasagerii nevătămaţi au fost cazaţi temporar în gara Pardubice.

Trenul privat Regiojet se deplasa de la Praga spre oraşul ucrainean Chop, situat la graniţa cu Slovacia.

Trenul de marfă transporta carbură de calciu, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vendula Horakova, pentru televiziunea publică. Acesta este un produs industrial folosit la fabricarea acetilcenei, o hidrocarbură folosită adesea drept combustibil pentru sudură.

Principala linie de cale ferată care leagă Praga de Brno şi Ostrava, al doilea, respectiv al treilea oraş ca mărime din ţară, va rămâne închisă timp de câteva ore, a declarat ministrul Transporturilor, Martin Kupka.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauzele accidentului, a precizat el.

Pardubice a fost scena celui mai grav accident feroviar din istoria ţării, în 1960: 118 persoane au murit şi aproximativ o sută au fost rănite într-o coliziune frontală între două trenuri de pasageri la nordul oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Catastrofă pe șine, în Cehia. Patru morți și zeci de răniți, după ce un tren plin cu călători s-a ciocnit cu un mărfar. Primul vagon, strivit în impact