Antena Meniu Search
x

Preşedintele ceh Petr Pavel, la spital după un accident de motocicletă. "Rănile nu sunt grave"

Preşedintele ceh Petr Pavel, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit şi spitalizat în urma unui accident de motocicletă, dar starea lui nu este gravă, a anunţat joi biroul său, relatează agenţia CTK.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 09:35

Petr Pavel
Petr Pavel - Profimedia

"Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă", a declarat biroul lui Pavel pe platforma X. "Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observaţie la spital", a menţionat sursa citată  de news.ro. Biroul a declarat că va oferi mai multe informaţii atunci când vor fi disponibile.

Preşedintele ceh Petr Pavel, implicat într-un accident de motocicletă

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vít Kolar, a declarat pentru Televiziunea Cehă (ČT) că Pavel va rămâne probabil în spital timp de câteva zile. Kolar a precizat că spitalizarea preşedintelui nu ar urma să aibă un impact semnificativ asupra programului său, având în vedere că urmează weekendul.

Articolul continuă după reclamă

Poliţia a precizat că nu va deschide o anchetă, deoarece accidentul a avut loc pe un circuit sportiv închis. Potrivit Denik N, preşedintele a fost rănit pe un circuit închis în regiunea Boemia Centrală. Pavel, în vârstă de 62 de ani, fost şef al armatei cehe şi oficial NATO la nivel înalt, a preluat anul trecut funcţia de preşedinte, dar şi-a păstrat hobby-ul de a merge pe motocicletă.

Pe acelaşi subiect

În vara anului trecut, a apărut un videoclip în care Pavel conducea o motocicletă fără cască. Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze şi a anunţat că va dona bani pentru a-i ajuta pe motocicliştii care au ajuns în scaun cu rotile din vina altcuiva.

Generalul în retragere este cunoscut pentru condiţia sa fizică bună. De exemplu, a făcut paraşutism în luna februarie a acestui an, şi îi place să facă drumeţii în timpul vizitelor sale în regiuni.

În aprilie, preşedintele a fost rănit la faţă în timpul unor tiruri în poligonul de tragere de la fabrica de armament cehă din Uherskobrod, în regiunea Zlín. Venit în vizită, el a suferit o plagă minoră în apropierea sprâncenelor în timp ce trăgea cu o armă lungă cu lunetă, dar rana nu a necesitat tratament medical la momentul respectiv.

Pavel a fost supus unui examen medical înainte de învestirea sa ca preşedinte şi apoi a publicat un raport privind starea sa de sănătate cu puţin timp înainte de a ajunge la Castelul Praga. Potrivit medicilor, examenul complet a arătat că este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini toate îndatoririle prezidenţiale fără excepţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Preşedintele ceh Petr Pavel, la spital după un accident de motocicletă. "Rănile nu sunt grave"