Antena Meniu Search
x

Câţi peşti din cei 1.500 aflaţi în acvariul AquaDom au supravieţuit exploziei din Berlin. Acum sunt la Zoo

Zeci de peşti exotici au fost salvaţi după explozia masivă a acvariului AquaDom din Berlin. Incidentul, care s-a produs în data de 16 decembrie, a avut urmări pe măsură: aproximativ 1 milion de litri de apă s-au revărsat, odată cu cei 1.500 de peşti din acvariu. Majoritatea vietăţilor au murit, însă aproximativ 200 de peşti au fost recuperaţi în viaţă şi duşi la Grădina Zoologică din Berlin, relatează Daily Mail.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 18:13

200 de peşti salvaţi, după explozia din Berlin
200 de peşti salvaţi, după explozia din Berlin - Profimedia

Acvariul în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici a explodat cu aproape o lună în urmă, revărsând 1 milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte din Berlin. Circa 100 de membri ai echipajelor de intervenţie s-au prezentat atunci la locul incidentului produs într-un complex de agrement din capitala germană, care include un hotel Radisson, un muzeu, precum şi acvariul.

Explozie la acvariul din Berlin

Sea Life Berlin oferea tururi într-un ascensor cu pereţii din sticlă ale acvariului AquaDom, care era, potrivit centrului de agrement, cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume, cu o înălţime de 14 metri. Două persoane au fost rănite de fragmente din sticlă, iar poliţia a evacuat hotelul din complex de teama unor avarii la structura clădirii. "Pur şi simplu haos. Întreg acvariul a explodat, iar ceea ce a rămas este complet distrus. O mulţime de peşti morţi, resturi", a declarat pentru Reuters Sandra Weeser, unul dintre oaspeţii hotelului.

200 de peşti salvaţi, la Zoo Berlin

Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Berlin au declarat acum că din cele câteva sute de peşti salvaţi, aproximativ 200 au supravieţuit şi s-au recuperat în urma tratamentului acordat de medicii veterinari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Câţi peşti din cei 1.500 aflaţi în acvariul AquaDom au supravieţuit exploziei din Berlin. Acum sunt la Zoo