Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto Cauza incendiului de la nunta din Irak, unde peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în infern. Flăcările au pornit în timpul dansului mirilor

Incendiul din timpul nunţii din Irak a fost cauzat de o "neglijenţă gravă", dar şi de lipsa măsurilor de siguranţă, reiese din ancheta guvernamentală privind dezastrul. Ceea ce trebuia să fie un eveniment menit să celebreze iubirea pentru doi miri s-a transformat într-un adevărat infern, atât pentru ei, cât şi pentru toţi cei care au participat la nuntă. Sute de invitaţi şi-au pierdut viaţa încercând să scape din flăcările iadului. 

De Redactia Observator la 02.10.2023, 07:55

Rezultatele investigaţiei, anunţate duminică în cadrul unei conferinţe de presă de către ministrul de Interne Abdul Amir al-Shammari, arată că proprietarul sălii şi alţi trei membri ai personalului au permis accesul a 900 de persoane în sala de evenimente, în condiţiile în care aceasta a fost proiectată pentru maximum 400 de persoane.

"Incendiul a fost accidental şi neintenţionat şi a avut loc din cauza unei neglijenţe grave", se arată în concluziile anchetei. "Folosirea de decoraţiuni inflamabile a ajutat ca focul să se răspândească rapid şi a transformat sala într-o minge de foc", a declarat Shammari.

Peste 100 de oameni au pierit în flăcări, în încercarea disperată de a ieşi din restaurant

Flăcările au blocat oamenii în interiorul sălii de nunţi, iar echipele de salvare s-au chinuit să ajungă la ei, deoarece uşile erau puţine şi mici, a declarat Shammari, relatează News. Cel puţin 150 de persoane au fost rănite în incendiul care a avut loc în oraşul creştin Hamdaniya - cunoscut şi sub numele de Qaraqosh. Ministrul de interne a estimat bilanţul morţilor la 107 şi a precizat că grupul de anchetă a propus ca guvernul să ofere sprijin financiar familiilor celor decedaţi şi răniţi.

Anchetatorii au recomandat, de asemenea, să se ia măsuri legale împotriva oficialilor locali.

Premierul Mohammed Shia Al-Sudani a vizitat joi victimele incendiului la două spitale locale şi a promis că îi va trage la răspundere pe cei responsabili.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cauza incendiului de la nunta din Irak, unde peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în infern. Flăcările au pornit în timpul dansului mirilor