Antena Meniu Search
x

Caz excepţional de grav în Rusia. Soldat arestat sub acuzaţii de terorism şi trădare. Ar fi încercat să arunce în aer o navă militară din Flota Mării Negre

Război în Ucraina. Rusia a arestat un militar rus pe care îl acuză că ar fi pus la cale, în colaborare cu Ucraina, care-l recrutase, un atac asupra unei nave militare ruse din Flota Mării Negre, a anunţat joi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 16:04

Caz excepţional de grav în Rusia. Soldat arestat sub acuzaţii de terorism şi trădare. Ar fi încercat să arunce în aer o navă militară Flota Mării Negre
FSB (imagine de arhivă) - Profimedia

FSB a dejucat o încercare a serviciilor speciale ucrainene de a comite un atac terorist asupra unei nave a Flotei Mării Negre care transporta rachete de înaltă precizie, susţin ruşii. A fost reținut un militar al Marinei, recrutat de serviciile speciale ale Ucrainei, care  făcuse două bombe cu o capacitate de 1 kg TNT.

"FSB a zădărnicit o tentativă a serviciilor speciale ucrainene de a comite un act terorist asupra uneia dintre navele Flotei Mării Negre echipate cu rachete de înaltă precizie", arată un comunicat  FSB.

Un soldat rus, recrutat de Ucraina, ar fi încercat să arunce în aer o navă militară din Flota Mării Negre

În cadrul operaţiunii a fost arestat un militar rus din forţele navele, recrutat de către serviciile secrete ucrainene şi care confecţionase două bombe artizanale pe care intenţiona să le folosească în atentat, adaugă FSB, ce-l suspectează pe acelaşi militar că în plus ar fi transmis şi informaţii confidenţiale Ucrainei.

De când a lansat războiul contra Ucrainei, Rusia şi-a mai arestat soldaţi, unii pentru dezertare, dar de data aceasta acuzaţiile aduse militarului din forţele navale, printre care ar putea fi cele de terorism, trădare, divulgare de secrete de stat şi posesie ilegală de explozivi, sunt de o gravitate excepţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Caz excepţional de grav în Rusia. Soldat arestat sub acuzaţii de terorism şi trădare. Ar fi încercat să arunce în aer o navă militară din Flota Mării Negre