Antena Meniu Search
x

Ce a pățit un controlor de tren care a amendat 5.000 de pasageri fără bilete

Un controlor de tren din Italia, concediat pentru că a aplicat prea multe amenzi, spune că “coșmarul său a luat sfârșit”, după ce un tribunal a decis că a fost demis pe nedrept, scrie The Guardian

de Redactia Observator

la 25.04.2022, 17:28

Ce a pățit un controlor de tren care a amendat 5.000 de pasageri fără bilete
Ce a pățit un controlor de tren care a amendat 5.000 de pasageri fără bilete - corriere.it

Francesco Bonanno, în vârstă de 61 de ani, a fost acuzat că și-a terorizat pasagerii, aplicând un număr record de amenzi, aproximativ 5.000, în timp ce controla biletele pe rutele din nordul țării ale companiei Trenitalia.

În 2017, compania l-a concediat în urma plângerilor făcute de clienții nemulțumiți și a fost nevoită să ofere rambursări în valoare de10.000 de euro. Bonanno, care locuiește în Jesolo, lângă Veneția, a amendat pasagerii pentru diverse infracțiuni, cum ar fi urcarea într-un tren fără bilet sau pentru călătorii în direcții care nu corespundeau cu biletul cumpărat.

Bărbatul a acționat compania în justiție și s-a întors oficial la muncă, după ce instanța supremă a spus că trebuie să fie „reintegrat” înapoi în companie. Instanța l-a descris pe controlor ca fiind un angajat care a lucrat cu „un zel neobișnuit” și a fost „inflexibil”. Cu toate acestea, a decis că Bonanno își făcea doar datoria, deși într-un „mod extrem de meticulos”, și nu a căutat să profite personal.

Într-un interviu acordat Corriere della Sera, Bonanno, care a fost controlor de tren de 38 de ani, a negat că a fost „nemilos”, în ciuda faptului că a recunoscut că a acordat nici mai mult, nici mai puțin de 5.000 de amenzi.

Pe acelaşi subiect

"Pasagerii mă iubesc"

„Nu sunt un vânător de recompense, dar la locul de muncă trebuie să fii riguros și trebuie să mă asigur că toți pasagerii călătoresc legal, cu un bilet valabil”, a adăugat Bonanno. „Nu sunt niciodată autoritar sau bătăuş; pasagerii mă iubesc”.

Avocatul său, Lucio Spampatti, a spus că nu a auzit niciodată ca cineva să fie concediat pentru că ar munci prea mult. „Dacă te gândești bine, această poveste este paradoxală. Vorbim despre un controlo care a câștigat companiei mai mult de 200.000 de euro”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ce a pățit un controlor de tren care a amendat 5.000 de pasageri fără bilete