Antena Meniu Search
x

Ce mesaj i-a transmis Kim Jong-un lui Vladimir Putin, după discursul de Ziua Victoriei. Phenianul dă vina pe SUA pentru război

Coreea de Nord anunţă că liderul Kim Jong-un a reiterat ”solidaritatea fermă” a Coreei de Nord pentru eforturile Rusiei de a-şi apăra ”demnitatea” împotriva ”forţelor ostile” într-un mesaj de felicitare trimis preşedintelui rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Victoriei, pe 9 mai, care marchează înfrângerea Germaniei Naziste de către Uniunea Sovietică, relatează Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea.

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 13:51

Coreea de Nord și-a anunțat ”solidaritatea pentru eforturile Rusiei de a-și apăra demnitatea". Phenianul dă vina pe SUA pentru război
Coreea de Nord și-a anunțat ”solidaritatea pentru eforturile Rusiei de a-și apăra demnitatea". Phenianul dă vina pe SUA pentru război - Profimedia Images

Presa de stat nord-coreeană a precizat că liderul Kim Jong-un a lăudat victoria Rusiei în ”marele război al justiţiei cu obiectivul de a distruge fascismul”, o aparentă referire la cel de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că Rusia şi Coreea de Nord vor continua să dezvolte ”relaţii strategice şi tradiţionale de prietenie”.

Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea nu a făcut nicio referire specifică la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, însă a menţionat că liderul Kim a confirmat ”solidaritatea fermă” a Coreei de Nord cu Rusia în campania sa de ”eliminare a ameninţării politice şi militare şi şantajului din partea forţelor ostile şi menită (n.r. campania) să protejeze demnitatea ţării”.

Coreea de Nord a învinuit SUA pentru războiul din Ucraina

Pe acelaşi subiect

Coreea de Nord a învinuit în repetate rânduri Statele Unite pentru războiul din Ucraina, susţinând că ”politica hegemonică” a Occidentului în frunte cu SUA ameninţă pacea şi stabilitatea globală.

Invazia Moscovei în Ucraina, care a divizat şi a paralizat, practic, Consiliul de Securitate al ONU, a creat, de asemenea, o situaţie favorabilă astfel încât Kim să continue să dezvolte armament în contextul în care încearcă să consolideze statutul de putere nucleară al Coreei de Nord. De asemenea, Coreea de Nord încearcă să negocieze eliminarea sancţiunilor drastice impuse de SUA din postura sa de putere mondială.

Phenianul a efectuat până în prezent 15 runde de teste de rachete doar în 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ce mesaj i-a transmis Kim Jong-un lui Vladimir Putin, după discursul de Ziua Victoriei. Phenianul dă vina pe SUA pentru război