Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord are planuri mari pentru armamentul nuclear. Kim Jong-un: "Trebuie să fie pregătit oricând"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a anunţat intenţia de a "întări şi dezvolta" armamentul nuclear al ţării sale, într-un discurs rostit cu ocazia unei parade militare la Phenian, au informat, marţi, mass-media oficiale, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 09:23

Kim Jong-un: "Forţele nucleare trebuie să fie pregătite oricând"
Kim Jong-un: "Forţele nucleare trebuie să fie pregătite oricând" - Profimedia

"Vom continua să luăm măsuri pentru a întări şi a dezvolta capacităţile nucleare ale naţiunii noastre într-un ritm accelerat", a declarat Kim Jong-un, potrivit agenţiei de presă nord-coreeană KCNA.

Parada a avut loc luni, în timpul sărbătorilor cu ocazia aniversării fondării forţelor armate din Coreea de Nord. Aceasta vine în timp ce Phenianul a intensificat testele armelor sale şi şi-a afişat puterea militară în contextul în care discuţiile de denuclearizare cu Statele Unite stagnează. 

Forţele nucleare din Coreea de Nord, "permanent pregătite"

„Forţa nucleară a Republicii trebuie să fie pregătită să exercite oricând misiunea sa responsabilă şi descurajarea unică”, a spus Kim Jong-un la adunare, conform KCNA, citată de Reuters. 

Pe acelaşi subiect

Misiunea fundamentală a forţei nucleare a Nordului este să descurajeze războiul, dar s-ar putea să nu fie singurul scop, dacă alte ţări impun circumstanţe nedorite, a adăugat el, potrivit news.ro.

Parada a prezentat cel mai mare ICBM din Coreea de Nord, The Hwasong-17, a anunţat KCNA. Racheta masivă a fost testată pentru prima dată luna trecută, dar oficialii din Coreea de Sud cred că eforturile de a efectua un test complet s-au încheiat cu o explozie peste Phenian.

Presa de stat din Coreea de Nord nu a furnizat imediat imagini ale paradei de luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord are planuri mari pentru armamentul nuclear. Kim Jong-un: "Trebuie să fie pregătit oricând"