Antena Meniu Search
x

Video Ce plănuiesc rușii să facă în estul Ucrainei. Nu se vor opri până la îndeplinirea planului gândit de Vladimir Putin

Militarii lui Putin sunt cu toate tunurile pe Donbas. Ruşii au distrus aproape toate casele din oraşul Severodoneţk, considerat noul Mariupol. Şi se vor opri doar când toţi apărătorii vor fi alungaţi, promite şeful diplomaţiei de la Moscova. Pentru a le ridica moralul, preşedintele Ucrainei i-a vizitat pe soldaţii de pe frontul din Est.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 30.05.2022, 20:05

Vezi și

De zile întregi, bombardamentele asupra localităţii Severodoneţk sunt atât de intense încât nimeni nu ştie câţi oameni au murit, nici valoarea pagubelor. Iar Kremlinul spune că nu se va opri până când toţi militarii ucraineni nu vor fi izgoniţi din oraş. 

Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus: Prioritatea noastră absolută este eliberarea regiunilor Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Federaţia Rusă ca state independente.

Atacurile armatei ruse nu se opresc nici pentru evacuarea civililor

Un jurnalist francez a murit după ce o mașină care urma să ridice 10 oameni din zonă a intrat sub focul inamicului şi schijele au străpuns blindajul.  

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Luptele uriaşe se axează acum pe regiunea de est a Ucrainei. Severodonețk se transformă acum într-un nou Mariupol. Practic este ultimul oraş important din regiunea Lugansk aflat încă sub controlul ucrainenilor. Trupele ruse au reuşit deja să încercuiască localitatea. 90 la sută dintre clădirile de aici sunt deja distruse de obuzele trase în ultimele zile de forţele Federaţiei Ruse. Oraşul Liman este şi el ocupat de ruşi, la fel şi localitatea Izium. Kievul este îngrijorat că armata lui Putin va porni o ofensivă şi spre Sloviansk. Singura veste bună pentru ucraineni vine din regiunea Herson, ocupată în mare parte de ruşi. Aici armata ucraineană încearcă în zona Nikolaev-Herson să împingă forţele ruse. 

La câţiva kilometri de Severodoneţk, ultimele clipe de viaţă ale unui soldat ucrainean au fost surprinse de o dronă. După ce toţi colegii săi au fost ucişi, încearcă să le ţină piept de unul singur separatiştilor proruşi. 

Calvarul continuă şi pentru locuitorii oraşelor cucerite de ruşi. Finalul războiului pare departe

Au scăpat de bombardamente, însă trăiesc cu teama că pot fi executaţi oricând de invadatori. În Lîman, civilii poartă banderole albe pe braț și ies din pivnițe doar cât să gătească la un foc făcut pe stradă.  

Pentru prima dată de la începutul războiului, Volodimir Zelenski a mers pe linia frontului, departe de capitală: în Harkov. Alături de oficialii regionali, liderul Ucrainei a luat la pas oraşul, printre ruine şi vehicule distruse. Le-a oferit medalii tuturor soldaţilor care au apărat până acum oraşul.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Vă mulţumim că aţi apărat independenţa ţării noastre. Aveţi grijă de voi. Slavă Ucrainei!

Liderul de la Kiev l-a concediat pe Şeful Serviciului de Securitate

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu a lucrat să apere oraşul şi s-a gândit doar la sine. Care au fost motivele lui? Poliţia va investiga tot cazul. 

În Mariupolul abia ocupat, ruşii încarcă pe navele lor, cu destinaţia Rostov pe Don, oţel laminat ucrainean, produs în oţelăria Azovstal. Iar un vas rusesc, ce ar fi transportat peste 30.000 de tone de cereale, a fost descoperit tocmai într-un port din Siria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ce plănuiesc rușii să facă în estul Ucrainei. Nu se vor opri până la îndeplinirea planului gândit de Vladimir Putin