Antena Meniu Search
x

Ce va face prințul William, în premieră, după ce Kate Middleton a anunţat că are cancer

Prințul William a anunțat că va reveni la îndatoririle publice. El va face o vizită în Londra. Va fi prima activitate publică după anunțul lui Kate despre cancer.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 15:37

Prințul William şi soţia sa, Kate
Prințul William şi soţia sa, Kate - Profimedia

Prințul William va vizita Surrey și vestul Londrei pentru a evidenția impactul pe care îl au asupra mediului „comunitățile și organizațiile prin munca lor”, potrivit Sky News. El va participa la un eveniment caritabil de distribuire a alimentelor și va vizita un centru de tineret.

Acestea vor fi primele angajamente publice ale Prințului William de când Prințesa de Wales a dezvăluit că face chimioterapie deoarece medicii au descoperit că are cancer. Săptămâna trecută, William și fiul său cel mare, Prințul George, au asistat la un meci de fotbal, aceasta fiind la prima apariție publică din ultima perioadă.

După două luni în care nu a mai fost văzută în public, Kate Middleton a pus capăt speculaţiilor în martie. "În luna ianuarie, am suferit o operaţie abdominală, în Londra. La acel timp se credea că afecţiunea este necanceroasă. Însă, în urma unui set de analize efectuate după operaţie, cancerul a fost depistat", a declarat Kate Middleton, soţia prinţului William.

 Kate Middleton, diagnosticată cu cancer

Pe acelaşi subiect

Vizibil slăbită, prinţesa de Wales a explicat de ce a amânat să dezvăluie diagnosticul crunt"Mi-a luat timp să mă recuperez după intervenţia chirurgicală majoră, pentru a putea începe tratamentul, dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine", a precizat Kate Middleton.

Viitoarea regină a început deja chimioterapia. "Face ceea ce noi numim tratament adjuvant, ea l-a numit tratament preventiv. Este acelaşi lucru. Tratament adjuvant, deoarece riscul de recurenţă este mare. Nu înseamnă că o să-i reapară, ci doar că riscul este ridicat", a declarat Dr. Karol Sikora, medic oncolog.

În urmă cu şase ani, Kate Middleton şi-a donat o parte din păr organizaţiilor caritabile care fac peruci pentru copii bolnavi de cancer. "Sunt bine şi devin mai puternică pe zi ce trece. Vă mulţumesc personal pentru toate mesajele minunate!", a mai spus prinţesa de Wales.

Reacţia regelui Charles al III-lea. Ce spun Harry şi Meghan Markle

Şi mesaje emoţionante au venit de la toată lumea şi din toată lumea. Regele Charles al III-lea, care a fost şi el diagnosticat, acum două luni cu o formă de cancer, Meghan Markle şi prinţul Harry i-au transmis însănătoşire grabnică.

"Prinţesa de Wales se bucură de dragostea şi sprijinul întregii ţări", a scris pe platforma X Rishi Sunak. Emmanuel Macron a postat un mesaj de admiraţie pentru curajul şi rezistenţa prinţesei. Şi Casa Albă i-a urat însănătoşire grabnică. 

"Gândurile noastre sunt alături de Ducesa de Cambridge, membrii familiei şi prietenii ei în astfel de momente foarte dificile. Îi dorim o recuperare rapidă", a declarat Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe.

Însă poate cel mai emoţionant mesaj de susţinere a venit din partea fratelui prinţesei, care a postat pe Instagram o poză din copilărie.

Kate Middleton nu a mai fost văzută în public de la Crăciun

Prinţesa nu a mai fost văzută în public încă de la Crăciun. Pe 16 ianuarie, vestea că a fost operată a făcut înconjurul lumii. Teoriile conspiraţioniste au explodat pe 10 martie, când pe contul regal a fost încărcată o fotografie în care Kate apare alături de copii, de ziua internaţională a mamei. Experţii au identificat zeci de greşeli de editare, dar şi că faţa prinţesei ar fi fost decupată de pe coperta unei reviste celebre.

O filmare aparută recent, în care apar Kate şi William, a împins speculaţiile la extrem. Mii de oameni au scris pe reţelele sociale că în poză ar fi o sosie a prinţesei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ce va face prințul William, în premieră, după ce Kate Middleton a anunţat că are cancer