Antena Meniu Search
x

Foto Cea mai bătrână femeie din America a murit la 116 ani. Avea 108 strănepoţi şi aproape 120 de stră-strănepoţi

Hester Ford, cea mai în vârstă femeie din America a murit la 116 ani, înconjurată de familie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.04.2021, 10:11

Hester Ford
Cea mai bătrână femeie din America a murit la 116 ani - Facebook/ Macedonia Baptist Church of Charlotte
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Hester Ford, care era mama a 12 copii și avea 48 de nepoți, 108 strănepoți și aproximativ 120 stră-strănepoți, a murit acasă înconjurată de cei dragi.

„Este o zi tristă pe Pământ, dar este o zi minunată în Rai”, a spus strănepoata ei, Tanisha Patterson-Powe. „Deși suntem întristați, ne mândrim cu toate lucrurile şi învăţămintele pe care le-a lăsat în urmă”.

Când s-a născut femeia, Roosevelt era ales pentru a doua oară ca președinte al SUA

Hester s-a născut la 15 august 1904 în Lancaster, Carolina de Sud și a locuit în Charlotte, Carolina de Nord, locuind în aceeași casă de mai bine de 58 de ani. A trăit multe evenimente istorice, nici pandemia nu a fost nouă pentru ea, deoarece a supraviețuit pandemiei de gripă din 1918.

Pe acelaşi subiect

„A fost un stâlp al casei și o persoană fermă pentru familia noastră; ne-a oferit tuturor dragoste, sprijin și înțelegere, lucruri atât de necesare. Ea a fost sămânța care a încolțit şi din care au crescut frunze și ramuri, ceea ce este acum familia noastră. Dumnezeu a considerat potrivit să o facă matriarhul familiei noastre și ne-a binecuvântat fiindu-i alături şi beneficiind de ceea ce a lăsat în urmă”, a declarat sâmbătă seara familia, pe Facebook.

Când s-a născut Ford, Theodore Roosevelt a fost ales pentru al doilea mandat ca președinte al SUA. Femeia a lucrat la o fermă unde a plantat și a cules bumbac, a arat câmpul și a tăiat lemn. Când s-a mutat la Charlotte, în 1953, a lucrat ca bonă pentru o familie timp de mai bine de 20 de ani.

„Strălucea, iar lumina ei se vedea de departe, a trăit dincolo de un secol creând amintiri care conțin o experiență reală de peste 100 de ani. Nu a reprezentat doar progresul familiei noastre, ci și al rasei și culturii afro-americane din țara noastră. A fost un memento despre cât de departe am ajuns ca oameni pe acest pământ”, a continuat un purtător de cuvânt al familiei, potrivit Today.

Patterson-Powe a spus că străbunica ei era mândră de tot ceea ce realizase şi era fericită pentru că a inspirat nenumărați oameni din comunitate: "A vrut ca oamenii să aibă tipul de credință pe care ea îl avea; să poată crede că orice este posibil"

Anul trecut, județul Mecklenburg a proclamat 1 septembrie drept „Ziua mamei Hester McCardell Ford”.

Bătrâna va fi înmormântată conform propriilor doleanţe, aranjamentele funerare fiind organizate de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cea mai bătrână femeie din America a murit la 116 ani. Avea 108 strănepoţi şi aproape 120 de stră-strănepoţi