Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai vârstnică femeie din Spania a murit la 114 ani. Cum s-a menținut în formă peste un secol

Silveria Martin Diaz, care în august a devenit, la 114 ani, cea mai vârstnică femeie din Spania şi a noua în topul celor mai în vârstă persoane din lume, a încetat din viaţă în centrul pentru seniori în care locuia, transmite joi agenţia EFE.

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 14:28

Silveria Martin Diaz Spania
Cea mai vârstnică femeie din Spania a murit la 114 ani. Cum s-a menținut în formă peste un secol - longeviquest.com

Supercentenara a murit miercuri, în oraşul Villanueva de la Vera din estul Spaniei, conform site-ului Extremeńos Centenarios.

Silveria Martin Diaz s-a născut la 20 iunie 1910 într-o aşezare din Extremadura care a dispărut în 1963 după construcţia unuia dintre zecile de rezervoare construite în Spania într-o perioadă în care regimul condus de Franco era în plină dezvoltare.

Supercentenara Silveria Martin Diaz a avut cinci copii

Articolul continuă după reclamă

În acea localitate, ea s-a căsătorit cu Jose "El Retratista", aşa cum era cunoscut de vecini, şi tot acolo au venit pe lume cei cinci copii ai cuplului.

Pe acelaşi subiect

La vârsta de 53 de ani, după ce a primit ordinul de evacuare din localitate, familia a început o nouă viaţă în unul din numeroasele oraşe construite la acea vreme pentru a găzdui persoanele mutate.

La fel ca mii de alte familii de ţărani şi muncitori din Spania din anii 1960, Silveria şi apropiaţii săi au ajuns să emigreze într-o altă ţară din Europa, în cazul lor în Franţa.

Ea a fost mereu devotată familiei şi gospodăriei, "îi plăcea să gătească, să tricoteze, să croşeteze, nu putea să stea degeaba acasă; a fost şi este o femeie foarte activă", a declarat fiica ei, Julia Arroyo Martín, la momentul la care Silveria Martin Diaz a împlinit 112 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Cea mai vârstnică femeie din Spania a murit la 114 ani. Cum s-a menținut în formă peste un secol