Antena Meniu Search
x

Cel mai înfricoșător moment din discursul cu care Vladimir Putin a șocat întreg Occidentul: Va fi vinovat pentru vărsarea de sânge

Unul dintre cele mai înspăimântătoare momente din discursul de o oră ţinut de Vladimir Putin luni seară este mesajul transmis celor aflaţi la putere în Ucraina. "Celor care au preluat puterea la Kiev, le cerem încetarea imediată a acțiunii militare. În caz contrar, regimul care conduce Ucraina va fi total responsabil pentru potențiala vărsare de sânge continuă”, a transmis Putin luni seară. 

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 18:20

Cel mai înfricoșător moment din discursul lui Vladimir Putin
Cel mai înfricoșător moment din discursul lui Vladimir Putin - Profimedia

Vladimir Putin a rostit luni seară cel mai terifiant discurs geopolitic al secolului XXI” a comentat analistul şi jurnalistul american Ian Bremmer. ”Mă așteptam ca Putin să fie agresiv și lipsit de compromisuri, dar discursul său este de-a dreptul înfricoșător. ”Este un discurs de război” a comentat și jurnalistul Max Seddon, de la Financial Times. ”Dacă crezi că discursul lui Putin este doar plictisitor, nu asculți cât de dezgustător și terifiant este” a reacționat și jurnalistul israelian Dimi Reider. ”Dacă vrei să știi cum reacționează ucrainenii la discursul lui Putin, iată un exemplu: mămicile de pe Facebook discută să pună autocolante cu grupa de sânge pe hainele copiilor, când merg la școală. Nu vă înșelați: acest discurs a fost perceput ca o declarație de război la adresa Ucrainei”, a scris și jurnalista ucraineană Olga Tokariuk.

”Motivele pe care Vladimir Putin le-a invocat pentru decizia sa de a recunoaște independența republicilor separatiste pro-ruse din Donbas au sunat ca o declarație de război: Ucraina, acea invenție a lui Lenin, este o marionetă a Occidentului, o colonie americană coruptă care își persecută rușii, minoritate vorbitoare, și care ar putea chiar, de mâine, să posede arme de distrugere în masă... Pe scurt, un pericol intolerabil pentru Rusia. Lecția greșelilor americane din Irak a fost bine învățată” se arată într-un editorial al redacției Le Figaro

”Cel mai terifiant paragraf din discursul lui Putin a fost penultimul: "Celor care au preluat puterea la Kiev, le cerem încetarea imediată a acțiunii militare. În caz contrar, regimul care conduce Ucraina va fi pe deplin responsabil pentru potențiala vărsare de sânge continuă”” a sintetizat jurnalistul de la The Guardian Shaun Walker. 

Momente cheie din discursul lui Vladimir Putin

Pe acelaşi subiect

Putin, despre conducerea Ucrainei

”Este poporul ucrainean conștient că așa este condusă țara acum? Își dau seama ucrainenii că țara lor nu s-a transformat nici măcar într-un protectorat politic sau economic, ci a fost redusă la stadiul de colonie cu un regim marionetă? Statul a fost privatizat. Drept urmare, guvernul, care se autodesemnează „puterea patrioților” nu mai acționează în calitate națională și împinge constant Ucraina spre pierderea suveranității sale.”

Putin, despre criminalii din Ucraina

"Naționaliștii care au preluat puterea au declanșat o persecuție, o adevărată campanie de teroare împotriva celor care s-au opus acțiunilor lor anticonstituționale. Politicienii, jurnaliştii şi activiştii publici au fost hărţuiţi şi umiliţi public. Un val de violențe a măturat orașele ucrainene, inclusiv o serie de crime cunoscute şi rămase nepedepsite. Te înfioră amintirea teribilei tragedii de la Odesa, unde protestatari pașnici au fost uciși cu brutalitate, arși de vii în Casa Sindicatelor. Criminalii care au comis acea atrocitate nu au fost niciodată pedepsiți și nici măcar nu-i caută nimeni. Dar le știm numele și vom face totul pentru a-i pedepsi, a-i găsi și a-i aduce în fața justiției.”

Putin, despre recunoașterea independenței regiunilor Lugansk și Donețk

„Consider că este necesar să luăm o decizie care ar fi trebuit luată cu mult timp în urmă, să recunoaștem imediat independența și suveranitatea Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk”.

Putin, despre intrarea Ucrainei în NATO

„Dacă Ucraina ar adera la NATO, aceasta ar reprezenta o amenințare directă la adresa securității Rusiei”

Putin, despre originile Ucrainei moderne

„Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început imediat după revoluția din 1917...Ca urmare a politicii bolșevice, a apărut Ucraina sovietică, care și astăzi poate fi numită pe bună dreptate „Ucraina lui Vladimir Ilici Lenin”. El este autorul și arhitectul ei. Acest lucru este pe deplin confirmat de documentele din arhive... Și acum descendenții recunoscători au demolat statuile lui Lenin în Ucraina. Asta numesc ei decomunizare. Vrei decomunizare? Foarte bine. Dar nu este nevoie, cum se spune, să ne oprim la jumătate. Suntem gata să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea reală pentru Ucraina.”

Putin, despre statul ucrainean

„Ucraina nu a avut niciodată o tradiție de statalitate autentică”.

Putin, despre prăbușirea URSS

„Rusia și-a asumat obligația de a plăti întreaga datorie sovietică dacă noile state independente renunță la o parte din activele lor externe. În 1994, s-a ajuns la astfel de acorduri cu Ucraina, dar nu au fost ratificate de Ucraina... A preferat să acționeze în așa fel încât în ​​relațiile cu Rusia să aibă toate drepturile și avantajele, dar să nu poarte obligații...Încă de la primii pași au început să-și construiască statalitatea negând tot ceea ce ne unește. Au încercat să denatureze conștiința, memoria istorică a milioane de oameni, generații întregi care trăiesc în Ucraina".

Putin, despre promisiunea făcută de NATO în 2008 către Ucraina și Georgia

„Mulți aliați europeni ai Statelor Unite au înțeles deja perfect toate riscurile unei astfel de perspective, dar au fost forțați să se împace cu dorința partenerului lor principal. Americanii i-au folosit pur și simplu pentru a duce o politică puternic anti-rusă. Mai multe state membre ale alianței sunt încă foarte sceptice cu privire la intrarea Ucrainei în NATO. În același timp, primim un semnal de la unele capitale europene, care întreabă de ce vă faceți griji, acest lucru nu se va întâmpla literalmente mâine. Ba da, de fapt, partenerii noștri americani vorbesc și despre asta. Ei bine, noi răspundem, dacă nu mâine, atunci poimâine. Ce schimbă asta din perspectivă istorică? Practic, nimic. Mai mult, știm poziția și cuvintele oficialilor SUA că ostilitățile active din estul Ucrainei nu exclud posibilitatea ca această țară să adere la NATO dacă poate îndeplini criteriile alianței nord-atlantice și învinge corupția. În același timp, încearcă să ne convingă din nou și din nou că NATO este o alianță iubitoare de pace și pur defensivă, spunând că nu există amenințări la adresa Rusiei. Din nou ne propun să-i credem pe cuvânt. Dar știm valoarea reală a unor astfel de cuvinte”.

Putin, despre amenințarea la adresa Rusiei

"Înțelegem clar că într-un astfel de scenariu, nivelul amenințărilor militare la adresa Rusiei va crește dramatic de mai multe ori. Acord o atenție deosebită faptului că pericolul unui atac brusc împotriva țării noastre va crește de mai multe ori. Permiteți-mi să vă explic că documentele de planificare strategică ale SUA conțin posibilitatea unui așa-zis atac preventiv împotriva sistemelor de rachete inamice. Și cine este principalul inamic pentru SUA și NATO? Știm și asta. Este Rusia. În documentele NATO, țara noastră este oficial și direct declarată principala amenințare la adresa securității Atlanticului de Nord. Și Ucraina va servi drept o rampă de lansare pentru atac. Dacă strămoșii noștri ar fi auzit asta, probabil că nu ar fi crezut. Nici astăzi nu vrem să credem asta, dar e adevărat."

Putin, despre sancțiuni

"Încearcă să ne șantajeze din nou. Ne amenință din nou cu sancțiuni, pe care, apropo, cred că le vor introduce oricum pe măsură ce suveranitatea Rusiei se va întări și puterea forțelor noastre armate va crește. Un pretext pentru un alt atac cu sancțiuni va fi întotdeauna găsit sau fabricat. Indiferent de situația din Ucraina. Există un singur obiectiv - să oprească dezvoltarea Rusiei. Și o vor face, așa cum au făcut-o în trecut. Chiar și fără niciun pretext formal. Doar pentru că existăm și nu ne vom compromite niciodată suveranitatea, interesele naționale și valorile noastre. Vreau să spun clar și direct că în situația actuală, când propunerile noastre pentru un dialog egal pe probleme fundamentale au rămas de fapt fără răspuns din partea Statele Unite și NATO, când nivelul amenințărilor la adresa țării noastre crește semnificativ, Rusia are tot dreptul să ia măsuri de represalii pentru a-și asigura propria securitate. Exact asta vom face."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cel mai înfricoșător moment din discursul cu care Vladimir Putin a șocat întreg Occidentul: Va fi vinovat pentru vărsarea de sânge