Antena Meniu Search
x

Cel puţin 14 civili au murit, după o eroare tragică a soldaţilor indieni. Minerii au fost confundaţi cu un grup de rebeli

Cel puţin 14 civili au fost ucişi din greşeală, în India, după ce forţele armate au deschis focul într-o regiune din nordul statului Nagaland, au anunţat duminică oficialii guvernamentali şi militari.

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 12:46

Cel puţin 14 civili au fost ucişi din greşeală, în India
Cel puţin 14 civili au fost ucişi din greşeală, în India - Profimedia (scop ilustrativ)

Ministrul indian de Interne, Amit Shah, s-a declarat "îngrijorat" de veştile rele, primite în acest weekend: cel puţin 14 cetăţeni nevinovaţi au murit, sâmbătă, într-un incident halucinant. Şeful statului Nagaland, Neiphiu Rio, a declarat pentru Reuters că o anchetă este în desfăşurare pentru a stabili cum a fost posibil nefericitul eveniment, pus pe seama unui eşec al serviciilor de Informaţii. Autorităţile au promis că vinovaţii nu vor scăpa nepedepsiţi.

Haos în India. Confruntări mortale, după o eroare a serviciilor de Informaţii

Nu este prima oară când localnicii din Nagaland acuză forțele armate că vizează nejustificat persoane nevinovate, în atacurile împotriva grupărilor rebele. De data aceasta, incidentul s-a petrecut în apropierea satului Oting, după ce membrii Assam Rifles - detaşament al forțelor de securitate indiene - au tras focuri de armă asupra unui camion care transporta peste 30 de muncitori spre mina de cărbune. "Aveam informaţii despre o mişcare militară, aşa că, vâzând camionul, i-au confundat pe mineri cu rebelii şi au deschis focul", a declarat un reprezentant al Poliţiei, sub anonimat. În urma incidentului, a pornit haosul: oamenii furioşi au încercuit echipajul şi au incendiat vehiculele miliatre, confruntare în urma căreia numărul victimelor s-a dublat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 14 civili au murit, după o eroare tragică a soldaţilor indieni. Minerii au fost confundaţi cu un grup de rebeli