Antena Meniu Search
x

Video Cel puțin 40 de morți și zeci de răniți după explozii la o școală din Kabul. Victimele sunt eleve care ieșeau de la cursuri

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă la o școală din capitala afgană Kabul, cel puțin 40 de persoane fiind ucise și alte câteva zeci rănite, multe dintre victime fiind studente.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.05.2021, 19:17

Cel puțin 40 de morți și zeci de răniți după explozii la o școală din Kabul
Cel puțin 40 de morți și zeci de răniți după explozii la o școală din Kabul - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta - imagine ilustrativă

Un înalt oficial al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters, sub condiția anonimatului, că majoritatea victimelor erau eleve care ieșeau de la școala Sayed ul Shuhada.

Imaginile difuzate de la fața locului arată scene haotice în afara școlii, cu cărți și ghiozdane împrăștiate pe o șosea pătată de sânge, iar locuitorii se grăbeau să ajute victimele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele mai multe victime sunt eleve

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, a declarat inițial că sunt cel puțin 25 de morți, fără să specifice cauza exploziilor sau ținta lor.

Ghulam Dastagir Nazari, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat că până acum 46 de persoane au fost transportate la spital.

Kabul este în alertă maximă de când Washingtonul a anunțat luna trecută planurile de retragere a tuturor trupelor americane până la 11 septembrie, oficialii afgani spunând că talibanii au intensificat atacurile în toată țara.

Talibanii și-au negat implicarea în exploziile de la școala din Kabul

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea atacului de sâmbătă. 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat implicarea grupului insurgent și a condamnat incidentul.

Exploziile au avut loc în vestul Kabulului, un cartier musulman puternic șiit care a fost atacat frecvent de militanții Statului Islamic de-a lungul anilor.

Școala este un liceu comun pentru fete și băieți, care studiază în trei schimburi, al doilea fiind pentru eleve, a declarat pentru Reuters Najiba Arian, purtător de cuvânt al Ministerului Educației.

Răniții sunt în majoritate studenți, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 40 de morți și zeci de răniți după explozii la o școală din Kabul. Victimele sunt eleve care ieșeau de la cursuri