Antena Meniu Search
x

Video Primele mărturii după incendiul izbucnit într-o biserică din Egipt, soldat cu 41 de morţi: "Am văzut că sar oamenii de la etaj. Sufocare, sufocare!"

Tragedie într-o biserică din Egipt. 41 de oameni au murit într-un incendiu, mulţi dintre ei copii. Credincioşii participau la slujba de duminică atunci când un scurt circuit a aprins ca o torţă lăcaşul de cult. Unii au sărit de pe acoperiş să se salveze.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 14.08.2022, 20:39

Vezi și

Momente de groază trăite de peste 5.000 de credincioşi, în oraşul Giza. Biserica Abu Sifin a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit la aerul condiţionat, chiar în timp oamenii se rugau. Mulţi dintre ei erau cu copiii la slujbă.

În imagini se vede cum focul se întinde imediat iar pe uşa bisericii ies norii negri de fum. Disperaţi, oamenii caută orice cale de scăpare. Au sărit pe acoperiş în încercarea de a se salva. Potrivit unui prim bilanţ, 41 de oameni au murit pe loc, iar alţi 45 de oameni au răni grave.

Martor: „Am văzut că sar oamenii de la etaj. Sufocare, sufocare, cu toţii erau morţi. Sunt până la 60 de morţi şi copii, la care nu ştim cum să ajungem. Şi nu ştim ai cui sunt copiii.”

Martor: “Când au început zgomotele, au venit mai mulţi oameni şi am urcat la etaj, unde am găsit oameni morţi.”

15 maşini de pompieri au ajuns la faţa locului, în timp ce zeci de ambulanţe transportau oamenii la spital

Cel mai probabil un scurt circuit la aerul condiţionat a declanşat tragedia. Procurorii au început deja o ancheta pentru a stabili cauza exactă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Primele mărturii după incendiul izbucnit într-o biserică din Egipt, soldat cu 41 de morţi: "Am văzut că sar oamenii de la etaj. Sufocare, sufocare!"