Antena Meniu Search
x

Cele 3 miniciuni ale lui Vladimir Putin care au pornit războiul din Ucraina - CNN

Jurnalistul David Sanger, corespondent al New York Times pentru Siguranţa Naţională şi Casa Albă, a analizat la CNN minciunile pe care Vladimir Putin le-a folosit ca Rusia să atace Ucraina.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 16:52

Vladimir Putin, în timpul unei pauze de prânz în taigaua rusă, în 2021
Vladimir Putin a început războiul în Ucraina creându-şi propriile pretexte, susţine CNN - Profimedia Images

Vladimir Putin a ieşit într-o declaraţie de presă la primele ore ale zilei şi a anunţat că vrea să "denazifice" Ucraina, motiv pentru care a pornit războiul. David Sanger, corespondent pe siguranţă naţională, a explicat la CNN că au tot existat informaţii "care ne-au avertizat din timp că Rusia va crea incidente care vor duce la pretexte pentru a invada Ucraina şi chiar au făcut asta"

Jurnalistul spune că  în cele din urmă, Vladimir Putin a fost cel care şi-a creat propriile pretexte.

"Primul a fost legat de această denazificare, în care o democraţie emergentă, măcinată de probleme şi de corupţie, este cumva legată de ideologia nazistă şi de exterminarea unor grupuri de oameni. Care este o minciună", a explicat David Sanger.

Ce pretexte a folosit Putin ca să atace Kiev

Pe acelaşi subiect

A doua minciună, care a ocupat cam o treime din discursul de luni al lui Putin, este aceea că Ucraina încerca să construiască arme nucleare şi că va invita Statele Unite ale Americii să îşi pună propriile arme nucleare pe teritoriul ei. Aceasta este o fantezie. Ucraina a renunţat la rămăşiţele nucleare din vremurile sovietice în 1994, în schimbul unei înţelegeri cu Rusia că vor respecta integritatea teritorială a ţării. Putin a inventat această poveste că ei construiesc arme nucleare. Păi ei nici măcar nu au capabilitatea să facă asta.

A treia fabulaţie este că Statele Unite se pregătesc să mute armele nucleare în Ucraina, ca să ajungă până la Moscova. Noi putem să ajungem la Moscova şi din Nebraska. Deci nu ar fi fost nicio diferenţă. Nu au existat astfel de planuri. Iar Ucraina nu este ţară membră NATO, şi SUA nu îşi pune arme nuclare în ţări care nu sunt din NATO.

Dar toate acestea au fost pretexte şi minciuni ca Putin să poată să avanseze dincolo de Donbas şi să încerce să lovească întreaga ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cele 3 miniciuni ale lui Vladimir Putin care au pornit războiul din Ucraina - CNN