Video

CEO-ul Pfizer anunţă că ar putea fi necesară şi a treia doză de vaccin Covid, apoi vaccinare anuală

De Cristian Ionescu.
Publicat: 15.04.2021, 21:36.
Actualizat: 15.04.2021, 21:50

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea "probabil" nevoie de încă o doză de vaccin Covid-19, în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. El a mai spus că este posibil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual împotriva virusului.

A treia doză de vaccin Covid ar fi necesară şi vaccinare anuală

Profi Media

Comentariile sale au fost făcute publice joi, dar au fost înregistrate la 1 aprilie.

A treia doză de vaccin Covid, foarte probabilă

"Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus", a declarat el pentru Bertha Coombs de la CNBC, în timpul unui eveniment cu CVS Health. El a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase, iar cercetătorii încă nu știu cât durează protecția împotriva virusului după ce cineva a fost complet vaccinat, scrie CNBC.

Citește și:

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său Covid-19 a fost peste 91% eficient în protejarea împotriva Covid și mai mult de 95% eficient împotriva variantelor severe, de la șase luni după a doua doză. Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit a fi extrem de eficient la șase luni.

Datele Pfizer s-au bazat pe mai mult de 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare mai multe date pentru a determina dacă protecția durează după șase luni. Tot joi, directorul științific al administrației Biden, David Kessler le-a spus parlamentarilor americani că vaccinurile autorizate în prezent sunt extrem de protectoare, dar a menționat că noile variante ar putea „contesta” eficacitatea acestora.

"Nu știm totul în acest moment. Studiem durabilitatea răspunsului anticorpilor. Pare puternic, dar există o oarecare scădere în acest sens și, fără îndoială, variantele provoacă ... acestea fac ca aceste vaccinuri să funcționeze mai greu", a spus el.

În februarie, Pfizer și BioNTech au declarat că testează o a treia doză de vaccin Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului. La sfârșitul lunii trecute, Institutele Naționale de Sănătate au început să testeze un nou vaccin de la Moderna conceput pentru a proteja împotriva unei variante problematice găsite pentru prima dată în Africa de Sud.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.