Antena Meniu Search
x

Video CEO-ul Pfizer anunţă că ar putea fi necesară şi a treia doză de vaccin Covid, apoi vaccinare anuală

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea "probabil" nevoie de încă o doză de vaccin Covid-19, în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. El a mai spus că este posibil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual împotriva virusului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.04.2021, 21:50

A treia doză de vaccin Covid ar fi necesară şi vaccinare anuală - Profi Media

Comentariile sale au fost făcute publice joi, dar au fost înregistrate la 1 aprilie.

A treia doză de vaccin Covid, foarte probabilă

"Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus", a declarat el pentru Bertha Coombs de la CNBC, în timpul unui eveniment cu CVS Health. El a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase, iar cercetătorii încă nu știu cât durează protecția împotriva virusului după ce cineva a fost complet vaccinat, scrie CNBC.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său Covid-19 a fost peste 91% eficient în protejarea împotriva Covid și mai mult de 95% eficient împotriva variantelor severe, de la șase luni după a doua doză. Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit a fi extrem de eficient la șase luni.

Pe acelaşi subiect

Datele Pfizer s-au bazat pe mai mult de 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare mai multe date pentru a determina dacă protecția durează după șase luni. Tot joi, directorul științific al administrației Biden, David Kessler le-a spus parlamentarilor americani că vaccinurile autorizate în prezent sunt extrem de protectoare, dar a menționat că noile variante ar putea „contesta” eficacitatea acestora.

"Nu știm totul în acest moment. Studiem durabilitatea răspunsului anticorpilor. Pare puternic, dar există o oarecare scădere în acest sens și, fără îndoială, variantele provoacă ... acestea fac ca aceste vaccinuri să funcționeze mai greu", a spus el.

În februarie, Pfizer și BioNTech au declarat că testează o a treia doză de vaccin Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului. La sfârșitul lunii trecute, Institutele Naționale de Sănătate au început să testeze un nou vaccin de la Moderna conceput pentru a proteja împotriva unei variante problematice găsite pentru prima dată în Africa de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » CEO-ul Pfizer anunţă că ar putea fi necesară şi a treia doză de vaccin Covid, apoi vaccinare anuală