Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Cernobîl ar putea fi inclus în patrimoniul mondial UNESCO

Ucraina doreşte ca Cernobîl să fie inclus în patrimoniul mondial Unesco. Propunerea a venit din partea noului ministru al Culturii, Oleksandr Tkatcenko.

de Andreea Anghel

la 13.12.2020 , 19:05

Iniţiativa a venit din partea lui Oleksandr Tkatcenko, ministrul ucrainean al Culturii
Zona de excludere Cernobîl ar putea fi inclusă în patrimoniul mondial UNESCO - Profimedia Images
  • Ministrul ucrainean al Culturii doreşte ca Cernobîl să facă parte din patrimoniul mondial Unesco
  • Turiştii sunt atraşi de istoria zonei Cernobîl

Autorităţile ucrainene doresc includerea zonei Cernobîl în patrimoniul mondial Unesco, potrivit news.ro.

Iniţiativa a venit din partea lui Oleksandr Tkatcenko, ministrul ucrainean al Culturii. Acesta a fost pus în funcţie în urmă cu şase luni.

''Cernobîl este unul dintre teritoriile cele mai emblematice ale Ucrainei şi trebuie să fie menţinut pentru omenire'', a declarat acesta.

Articolul continuă după reclamă

În cazul în care demersul ucrainenilor va avea succes, Cernobîl va face parte din patrimoniul mondial Unesco. Aici se mai regăsesc şi Taj Mahal, din India, Stonehenge, din Anglia, dar şi Delta Dunării.

Turul zonei Cernobîl, atracţie turistică

''Zona Cernobîl este deja o atracţie celebră în întreaga lume. Din păcate, nu are un statut oficial'', a afirmat un ghid turistic.

Ucraina speră ca odată cu schimbarea statului să existe şi un impuls implicit pentru dezvoltarea infrastructurilor turistice.

Zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Prîpeat, cuprinde, pe o rază de 30 de kilometri, centrala nucleară şi teritoriile puternic contaminate după accidentul nuclear din 1986. În aprilie 1986, un reactor de la centrala nucleară din Cernobîl a explodat, devenind cea mai mare catastrofă nucleară din istorie. 

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Cernobîl ar putea fi inclus în patrimoniul mondial UNESCO