Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cerşetorii români au băgat frica în locuitorii unui oraş din Germania

Circa 25 de cerşetori români au luat cu asalt oraşul Darmstadt, din Germania, şi au băgat frica în localnici, care se tem că numărul acestora va creşte semnificativ.

de Cristi Ioniţă

la 01.12.2019 , 07:40

Cerşetorii români refuză să doarmă în cămine
Cerşetorii români dorm în jurul gării din Darmstad, Germania - Frankfurter Allgemeine Zeitung

Circa 25 de cerşetori români au luat cu asalt oraşul Darmstadt, din Germania, şi au băgat frica în localnici, care se tem că numărul acestora va creşte semnificativ.

Mai mult, pentru că refuză să fie cazaţi la diferite cămine din oraş, nemţii se tem că cerşetorii români, care obişnuiesc să stea în zona gării din oraş, vor sta la baza unei epidemii din cauza gunoaielor pe care le produc.

De ce refuză cerşetorii români cazarea în cămine

Articolul continuă după reclamă

Conform Frankfurter Allgemeine Zeitung, Cerşetorii români obişnuiesc să doarmă în staţiile de transport în comun din jurul gării.

Autorităţile locale le oferă până la 200 de locuri de cazare în cămine, dar românii merg acolo, beau un ceai sau o cafea şi se întorc pe stradă.

Există voci care susţin că cerşetorii români ar solicita autorităţilor locale case de locuit pe termen lung, însă acest lucru nu este posibil.

Pe de altă parte, se ia în calcul posibilitatea ca cerşetorii români să nu accepte să locuiască în cămine pentru că pe stradă mai pot produce bani şi au şi posibilitatea de a migra către alte oraşe.

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Cerşetorii români au băgat frica în locuitorii unui oraş din Germania