Antena Meniu Search
x

China a trimis armata la Shanghai și mii de medici pentru a testa de COVID toată populația de 26 de milioane de locuitori. Locuitorii stau la cozi în pijamale

China a trimis luni armata precum și mii de medici şi asistenţi medicali în Shanghai pentru a testa de COVID-19 toți cei 26 de milioane de locuitori ai oraşului, relatează Reuters. Este una dintre cele mai ample măsuri de sănătate publică de până acum.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 10:38

China a trimis armata la Shanghai și mii de medici pentru a testa de COVID toată populația de 26 de milioane de locuitori. Locuitorii stau la cozi în pijamale
China a trimis armata la Shanghai și mii de medici pentru a testa de COVID toată populația de 26 de milioane de locuitori. Locuitorii stau la cozi în pijamale - Profimedia

Unii locuitori din metropola chineză au fost rugați să se trezească înainte de zori pentru a fi testaţi la domiciliu. Mulţi dintre ei au stat la coadă în pijamale, potrivit Reuters. Armata Republicii Populare Chineze a anunţat că a trimis duminică la Shanghai peste 2.000 de persoane, personal medical recrutat din întreaga armată, din marină și forțele comune de sprijin logistic.

Mai multe provincii, cum ar fi Jiangsu, Zhejiang și Beijing, au trimis medici şi asistenţi la Shanghai. Unele estimări vorbesc de peste 10.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii trimişi pentru testarea populațiie. Este cea mai mare măsură de sănătate publică a Chinei de la startul pandemiei în 2020 în Wuhan. Atunci armata a trimis 4000 de membri, personal medical, în provincia Hubei.

Shanghai este într-un lockdown în două etape, început lunea trecută, care a fost extins. Practic toţi locuitorii nu au voie să iasă din case. Metropola a raportat 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 și 425 de cazuri simptomatice de COVID-19 la testele făcute pe 3 aprilie.

Chiar dacă focarul este mic în raport cu standardele globale, ce se petrece în Shanghai este test al strategiei anti-Covid a Chinei bazată pe testare, monitorizare și punerea în carantină a tuturor cazurilor pozitive și a contactelor apropiate.

Strategia a fost criticată, locuitorii s-au plâns de centrele de carantină aglomerate și insalubre, precum și de dificultăți în avea acces la alimente și la servicii medicale esențiale. Totuși, președintele chinez Xi Jinping a îndemnat țara să reducă cât mai repede noul val epidemic, respectând politica anti-Covid a țării. Sâmbătă, vicepremierul Sun Chunlan, care a fost trimis la Shanghai de guvernul central, a îndemnat orașul să „facă mișcări hotărâte și rapide” pentru a reduce pandemia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China a trimis armata la Shanghai și mii de medici pentru a testa de COVID toată populația de 26 de milioane de locuitori. Locuitorii stau la cozi în pijamale